10 january 2011, 14:38 Moldovan reality views 4387
10 january 2011, 14:38 Moldovan reality views 4387

În Moldova este marcată Ziua Internaţională a Oamenilor în Vîrstă

Cu ocazia Zilei Internaționale a Oamenilor în Vîrstă, care este marcată în mai multe țări pe 1 octombrie, în Republica Moldova are loc acțiunea publică „O Felicitare Vîrstei”. În cadrul acţiunii, tinerii voluntari oferă în plină stradă felicitări vîrstnicilor în toate sectoarele capitalei.

Scopul evenimentului este de a recunoaşte rolul important al persoanelor vîrstnice în societate, de a promova imaginea pozitivă a persoanelor în etate în societate, de a face vocile lor auzite şi de a consolida interacţiunea între generaţii. Totodată, în scuarul Teatrului de Operă şi Balet are loc un concert de muzică oferit de Orchestra Mixtă Militară a Ministerului Apărării, o expoziţie de fotografie, ce reflectă viaţa persoanelor în etate din Moldova, şi o expoziţie de obiecte de artizanat confecţionate de persoanele în vîrstă. Totodată, cu prilejul evenimentului mai multe persoane de vîrsta a treia vor beneficia de un ajutor material în sumă de 200 de lei. Beneficiarii sînt selectaţi din categoria persoanelor vulnerabile şi a celor afectaţi de sărăcie.

La începutul anului 2011 în Moldova locuiau 512,3 mii de persoane în vîrstă de 60 ani şi mai mult. Fiecare a patra persoană are o vîrstă cuprinsă între 60 şi 64 de ani, iar 14,1% din vîrstnici sînt persoanele care au mai mult de 80 de ani.

Sursa: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
7354 locuitori

Sîngera este un oraş din municipiul Chișinău. Suprafaţă construită al oraşului alcătuieşte circa 3.66 kilometri pătraţi, fiind cuprinsă într-un perimetru de 12.05 km. Localitatea se află la distanța de 18 km de municipiul Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 7354 de oameni. Orașul Sîngera a fost menționat documentar în anul 1485.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.