06 september 2014, 15:08 Moldovan reality views 5905
06 september 2014, 15:08 Moldovan reality views 5905

Salvatorii avertizează despre unele riscuri caracteristice sezonului cald


Foto: moldpres.md

Odată cu temperaturile ridicate de afară, Serviciul Protecţiei Civile şi Situaţiilor Excepţionale (SPCSE) avertizează despre unele riscuri, caracteristice sezonului cald, informează MOLDPRES.

Potrivit Serviciului de presă al SPCSE, salvatorii recomandă cetăţenilor respectarea normelor de securitate, atunci cînd merg la bazinele acvatice. Pentru evitarea cazurilor de înec nu este recomandat scăldatul pe timp de noapte - celor care nu pot înota şi celor care au consumat băuturi alcoolice.

De asemenea, pericol prezintă anvelopele şi bărcile din cauciuc sau scăldatul în locuri necunoscute, unde ar putea fi gropi, pietre sau alte pericole. Mai mult ca atît, copiii necesită monitorizare maximă, pentru a nu se scălda singuri.

Pompierii atenţionează şi despre pericolul de incendii. Aceste pericole pot fi evitate prin evitarea utilizării focului deschis şi aprinderii rugurilor, care în condiţii de umiditate redusă pot duce la izbucnirea incendiilor de proporţii. Nu se recomandă utilizarea focului la nimicirea resturilor menajere depozitate şi ierbii uscate.

În cazul în care sînt observate persoane în pericol şi declanşarea situaţiilor excepţionale, cetăţenii sînt îndemnaţi să apeleze prompt la numărul de telefon 901.

Sursa: MOLDPRES

Keywords:

pericol , caldura , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1555
Populația:
1906 locuitori

Brînzenii Vechi este un sat din cadrul comunei Brînzenii Noi, raionul Teleneşti. Localitatea este situată la distanța de 38 km de orașul Telenești şi la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1906 oameni. Prima mențiune documentară a satului datează din anul 1555.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.