24 september 2011, 13:41 Moldovan reality views 3782
24 september 2011, 13:41 Moldovan reality views 3782

În prag de uzurpare a puterii în stat?

Preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, a declarat pentru un post de televiziune că preşedintele interimar este obligat să dizolve Parlamentul pînă pe 28 septembrie. Situaţia poate fi evitată, dacă pînă la această dată va fi iniţiată procedura de alegere a şefului statului.

Dacă după 28 septembrie actualul Parlament nu va fi dizolvat, va avea loc uzurparea puterii în stat, toate hotărîrile care vor fi luate după 29 septembrie, din punct de vedere al Constituției, vor fi neconstituționale și ilegale. Această concluzie a fost trasă de către Dumitru Pulbere, și de către analistul politic Igor Boțan în cadrul unei emisiuni TV.

De menţionat că, la 28 septembrie, se împlineşte un an de la dizolvarea ultimului Legislativ.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
171 locuitori

Mărășești este un sat din cadrul comunei Cubolta, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 47 km de orașul Sîngerei și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 171 de oameni. Satul Mărășești a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.