24 septembrie 2011, 13:41 Realitatea moldovenească views 3676
24 septembrie 2011, 13:41 Realitatea moldovenească views 3676

În prag de uzurpare a puterii în stat?

Preşedintele Curţii Constituţionale, Dumitru Pulbere, a declarat pentru un post de televiziune că preşedintele interimar este obligat să dizolve Parlamentul pînă pe 28 septembrie. Situaţia poate fi evitată, dacă pînă la această dată va fi iniţiată procedura de alegere a şefului statului.

Dacă după 28 septembrie actualul Parlament nu va fi dizolvat, va avea loc uzurparea puterii în stat, toate hotărîrile care vor fi luate după 29 septembrie, din punct de vedere al Constituției, vor fi neconstituționale și ilegale. Această concluzie a fost trasă de către Dumitru Pulbere, și de către analistul politic Igor Boțan în cadrul unei emisiuni TV.

De menţionat că, la 28 septembrie, se împlineşte un an de la dizolvarea ultimului Legislativ.

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1485
Populația:
4559 locuitori

Vadul lui Vodă este un oraş din componența municipiului Chișinău, amplasat la o distanţă de 18 km de capitala Republicii Moldova. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia orașului constituia 4559 de locuitori. Prima mențiune documentară a localității datează din anul 1432. Legenda spune că denumirea Vadul lui Vodă ţine de numele domnitorului Ştefan cel Mare, care după o victorie repurtată în lupta cu tătarii, în 1485, la Nistru, a făcut o masă mare de sărbătoare.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.