12 february 2013, 11:30 Moldovan reality views 16041
12 february 2013, 11:30 Moldovan reality views 16041

Moldovenii cu vize Schengen ar putea sta în România fără viză 90 de zile în şase luni


Foto: trm.md

Străinii posesori de vize Schengen ar putea intra şi rămîne în România, fără obligativitatea unei vize româneşti de intrare, pentru maximum 90 de zile în şase luni. Acest lucru îl prevede un proiect de Ordonanţă de Urgenţă, care se află în dezbatere publică.

În proiect se menţionează că adoptarea actului este necesară dat fiind că actualul context impune adoptarea stringentă a tuturor măsurilor adecvate, menite să asigure premise pentru creşterea economică a României.

Proiectul prevede că străinii aflaţi în posesia unor vize uniforme, valabile pentru două sau multiple intrări, a unor vize de lungă şedere sau a unor permise de şedere eliberate de state Schengen, pot intra şi rămîne pe teritoriul României pentru o perioadă ce nu poate depăşi 90 de zile în orice interval de 180 de zile, fără obligativitatea obţinerii unei vize de intrare. Asta în condiţiile în care anterior intrării pe teritoriul României, au călătorit în spaţiul Schengen în baza aceloraşi vize uniforme sau vize de lungă şedere eliberate de state Schengen; durata şederii pe teritoriul României nu depăşeşte dreptul de şedere înscris în vizele uniforme şi în vizele de lungă şedere eliberate de state Schengen. Totodată, la data părăsirii teritoriului României, vizele uniforme, vizele de lungă şedere şi celelalte permise de şedere eliberate de state Schengen trebuie să fie valabile.

De asemenea, proiectul prevede că pentru prelungirea dreptului de şedere temporară pe teritoriul României, persoanele trebuie să îndeplinească condiţia prealabilă de obţinere a unei vize de lungă şedere, scrie Mediafax.

Source: trm.md

Keywords:

viza , moldovenii , Romania

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1790
Populația:
1306 locuitori

Bursuc este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Bursuc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Nisporeni și la 54 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1306 oameni. Satul Bursuc a fost menționat documentar în anul 1790.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.