Go to section: Children
04 april 2017, 11:35 Children views 3581
Concursul internaţional epistolar pentru copii
04 april 2017, 11:35 Children views 3581

Concursul internaţional epistolar pentru copii

Copiii din R. Moldova au fost invitaţi să participe la etapa naţională a celei de-a 46-a ediţii a Concursului internaţional al compunerilor de gen epistolar printre tineri, desfăşurat în conformitate cu decizia Uniunii Poştale Universale (UPU).

În ţara noastră concursul este organizat de Ministerul Tehnologiei Informaţiei şi Comunicaţiilor (MTIC), Întreprinderea de Stat „Poşta Moldovei", în colaborare cu Ministerul Educaţiei. Tema propusă pentru acest an este „Imaginează-ţi că eşti consilier al noului Secretar General ONU: ce problemă mondială l-ai ajuta să rezolve în primul rînd? Ce sfaturi i-ai da?".

La concurs pot participa copii cu vîrsta pînă la 15 ani care vor trebui să respecte anumite condiţii - lucrările să fie scrise în limba moldovenească şi să conţină între 500 şi o mie de cuvinte. Totodată, în compunere nu va fi indicat numele şi adresa participantului, aceste detalii fiind scrise pe o foaie aparte ce va fi alăturată compoziţiei epistolare. Compozițiile care nu corespund măcar uneia dintre condițiile de mai sus vor fi eliminate din concurs.

Cîştigătorii vor beneficia de premii bănești, iar lucrările finaliștilor vor fi mediatizate. Compoziția apreciată cu premiul întîi la etapa naţională va fi expediată Uniunii Poștale Universale pentru a participa la etapa internațională a concursului. UPU în colaborare cu UNESCO vor selecta trei dintre cele mai reușite compoziții, ce vor fi premiate cu medalii de aur, argint și bronz. Alte cinci compoziții vor obține mențiuni speciale. De asemenea, vor fi acordate cadouri, diplome, alte premii speciale oferite de către administrațiile poștale.

Lucrările pot fi expediate pe adresa MTIC, pînă pe data de 21 aprilie 2017 (data poştei). ÎS „Poşta Moldovei" a îndemnat copiii din ţară să participe activ la acest concurs care are scopul „să consolideze relaţiile de prietenie pe arena internaţională, să dezvolte deprinderi de gîndire şi creativitate, oferind şanse pentru fiecare copil care are un vis".

Pe parcursul celor 45 de ani de la lansare, la concursul respectiv au participat peste un milion de copii din 64 de țări.

Source: moldpres.md

Keywords:

concurs , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1912
Populația:
107 locuitori

Soroca este un sat din cadrul comunei Iabloana, raionul Glodeni. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Glodeni și la 169 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 107 oameni. Satul Soroca a fost înființat în anul 1912.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.