13 september 2011, 10:19 Moldovan Diaspora views 6114
13 september 2011, 10:19 Moldovan Diaspora views 6114

Întrevedere cu membrii comunităţii moldovenilor din Republica Bulgaria

Cu prilejul sărbătoririi a 20 de ani de la proclamarea independenţei Republicii Moldova, la data de 9 septembrie 2011, Ambasada Republicii Moldova la Sofia a organizat o festivitate consacrată acestei aniversări, la care au participat membrii diasporei moldoveneşti din Bulgaria.

Cu ocazia acestei întrevederi, s-au discutat posibilităţile organizării unor acţiuni pentru promovarea valorilor naţional-culturale ale Republicii Moldova şi s-au examinat diversele probleme cu care se confruntă conaţionalii noştri, stabiliți cu domiciliul în Bulgaria, precum şi modalităţile de soluţionare a acestora.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1497
Populația:
1148 locuitori

Mălăieşti este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Tîrzieni și Mălăieşti. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Orhei și la 63 km de Chișinău. La recensământul din anul 2004, populaţia satului constituia 1148 de oameni. Satul Mălăieşti a fost menționat documentar în anul 1497.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.