06 december 2013, 14:54 Moldovan Diaspora views 9893
06 december 2013, 14:54 Moldovan Diaspora views 9893

Moldovenii din SUA şi Canada donează cărţi unei biblioteci din Chişinău


Foto: trm.md

Două tinere talentate, stabilite peste hotare, susţin o cauză nobilă, iniţiată de alţi concetăţeni de-ai noştri din SUA şi Canada. Pianista Olga Kleiankina a ţinut un recital de pian, iar pictoriţa Valeria Duca şi-a prezentat lucrările la Sala cu Orgă. Acţiunea caritabilă vine în susţinerea deschiderii unei săli de lectură academică în limba engleză, care va fi inaugurată în iulie curent, la Biblioteca „Bogdan Petriceicu Haşdeu” din capitală, informează trm.md.

Proiectul aparţine unei asociaţii din care fac parte moldovenii stabiliţi cu traiul în SUA şi Canada, condusă de Elena Dragalin.

Membrii diasporei au adunat peste 2300 de cărţi care vor fi trimise la Chișinău pentru biblioteca municipală. Banii adunaţi de la concertul de pian al Olgăi Kleiankina și de la expoziţia pictoriţei Valeria Duca urmează să acopere cheltuielile de transportare a cărţilor din America.

Keywords:

carte , donatie , moldovenii , SUA

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1929
Populația:
81 locuitori

Antonovca este un sat din cadrul comunei Prajila, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Florești și la 151 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 81 de oameni. Satul Antonovca a fost înființat în anul 1929.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.