04 july 2022, 14:30 Moldovan Diaspora views 3281
Calitatea și viteza serviciilor consulare pentru migranții moldoveni va spori
Photo: facebook.com/NicuPopescuMd
04 july 2022, 14:30 Moldovan Diaspora views 3281

Calitatea și viteza serviciilor consulare pentru migranții moldoveni va spori

În contextul vizitei de lucru la Berlin, vicepremierul Nicu Popescu cu prim-ministra Natalia Gavrilița și ministrul muncii și protecției sociale Marcel Spatari, au avut o întîlnire cu reprezentanții diasporei stabiliți în Germania, relatează Noi.md.

În cadrul discuțiilor șeful diplomației moldovene a accentuat că Diaspora este unul dintre obiectivele principale de pe agenda 4D (Dezvoltare europeană, Dialog, Diasporă și Diplomație economică) a diplomației faptelor concrete pentru anul 2022.

„Pe linia ministerului de externe planificăm modernizarea și digitalizarea serviciilor consulare pentru a spori calitatea și viteza serviciilor prestate pentru diasporă.” – a spus ministrul Nicu Popescu.

Totodată, ministrul de externe s-a referit la discuțiile pe care le poartă constant cu omologii săi în vederea implementării de acțiuni concrete pentru diaspora noastră, inclusiv reducerea tarifelor de roaming și recunoașterea actelor.

În context, a fost menționată vizita recentă la Chișinău a ministrei afacerilor externe a Germaniei, Annalena Baerbock, în cadrul căreia au fost discutate aspecte privind încheierea formalităților pentru simplificarea conversiei permiselor de conducere pentru cetățenii noștri.

Iar în cadrul vizitei la Berlin, ministra Ana Revenco a semnat Declarația comună de intenție între Ministerul Afacerilor Interne al Republicii Moldova și Ministerul Federal al Dezvoltării Digitale și Transport al Republicii Federale Germania, privind aspectele procedurale de transcriere a permiselor de conducere.

„Vom depune în continuare eforturi pentru a implementa împreună cu partenerii noștri proiecte concrete în beneficiul tuturor cetățenilor, atît celor stabiliți în țară cît și celor din diasporă.” – a adăugat vicepremierul Nicu Popescu.

 

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1895
Populația:
207 locuitori

Roşcanii de Sus este un sat din cadrul comunei Ghiduleni, raionul Rezina. Satul Roșcanii de Sus este situat la o distanță de 43 km de orașul Rezina și la 99 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 207 oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1895.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.