Migranţii moldoveni pot solicita în străinătate procuri şi declaraţii în lipsa actelor de indentitate
Cetăţeanul Republicii Moldova aflat în străinătate, poate solicita servicii consulare notariale (procuri, declarații, etc.) la ambasadele și consulatele Moldovei, chiar dacă actele lui de identitate moldovenești sînt expirate, valabile dar uitate, pierdute, sustrase, deteriorate.
Funcționarii consulari moldoveni au acces la Registrul de Stat al Populației pentru a identifica rapid cetățenii Republicii Moldova.
Conform aliniatului 4 din articolul 42, al Legii Republicii Moldova nr. 21, în lipsa actelor de identitate, misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Republicii Moldova stabilesc identitatea persoanei în baza informaţiei din Registrul de stat al populaţiei.
Legea Nr. 21 pentru completarea articolului 42 din Legea nr. 1453-XV din 08.11.2002 cu privire la notariat, a intrat în vigoare la 08 aprilie 2011.
Informațiile adiționale cu privire la actele notariale eliberate de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale Republicii Moldova pot fi vizualizate la compartimentul servicii consulare ale portalului Viza.md.
Sursa: viza.md
- Важное объявление для граждан Молдовы в Израиле, касающееся водительских прав
- Важное сообщение посольства Великобритании в Молдове
- Как отказаться от второго гражданства?
- Правительство организует ярмарку вакансий
- МИД выразил соболезнования в связи с гибелью гражданки Молдовы в результате теракта в Тель-Авиве
- Молдаванка погибла в результате теракта в Тель-Авиве
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1667
- Populația:
- 2295 locuitori
Marinici este un sat şi comună din raionul Nisporeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Heleşteni și Marinici. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Nisporeni și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2295 de oameni. Satul Marinici a fost menționat documentar în anul 1667.
Comments
(0)