02 october 2013, 11:30 Moldovan Diaspora views 9870
02 october 2013, 11:30 Moldovan Diaspora views 9870

Oficial francez: Vrem ca cetăţenii moldoveni să poată circula liber peste hotare şi cu paşaportul moldovenesc

Preşedintele Parlamentului R. Moldova, Marian Lupu, a avut o întrevedere cu reprezentanţii Grupului de prietenie Franţa-Moldova din Adunarea Naţională, condus de Frédéric Reiss. În cadrul discuţiilor, Frédéric Reiss s-a referit şi la libera circulaţie în Europa a cetăţenilor moldoveni, specificînd că mulţi dintre moldoveni au paşaport romînesc, care îi facilitează la trecerea frontierei, însă vrea ca Moldova să aibă identitatea sa, iar cetăţenii moldoveni să poată circula liber peste hotare şi cu paşaportul moldovenesc, informează trm.md.

”Franța joacă un rol important în cadrul Uniunii Europene, iar Moldova este un mare prieten al Franței. Pot să vă asigur că vom dezvolta și în continuare relațiile bilaterale, dintre statele noastre, dar și în cadrul Uniunii Europene. Moldova a înregistrat multe succese. Remarcăm și domeniul Justiției, Moldova este pe calea cea bună”, a specificat Frédéric Reiss.

În același context, președintele Parlamentului, Marian Lupu a apreciat înalt activitatea Grupului de prietenie Franţa-Moldova, susținerea eforturilor de integrare europeană a Moldovei și a menționat caracterul strategic al dialogului țării noastre cu Franța.

”Mizăm pe poziţia favorabilă a Franţei în cadrul Summit-ului Parteneriatului Estic de la Vilnius, din noiembrie curent, în vederea semnării Acordului de Asociere şi acordării R. Moldova a unei perspective europene clare”, a spus Marian Lupu. Lupu a mai adăugat că R. Moldova mizează pe susținerea Franței în adoptarea unei decizii pozitive privind finalizarea monitorizării în cadrul APCE.

Cu referință la soluționarea politică a diferendului transnistrean, Marian Lupu a salutat rolul şi iniţiativa preşedintelui Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, Jean Claude Mignon în introducerea dimensiunii parlamentare în reglementarea conflictului transnistrean, inclusiv din perspectiva aderării R. Moldova la UE.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
227 locuitori

Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.