30 january 2013, 10:16 Moldovan Diaspora views 10431
30 january 2013, 10:16 Moldovan Diaspora views 10431

Moldovenii de peste hotare, nemulțumiți de inițiativa Serviciului Vamal

Vestea că, începînd din 1 februarie, coletele trimise din străinătate ar putea fi supuse taxelor, îi nemulțumește pe moldovenii aflați la muncă în afară, informează protv.md. Noi deja contribuim la bunăstarea țării prin banii pe care-i trimitem acasă, spun ei. De cealaltă parte, vama susține că nu va aplica taxe, dar că va lua măsuri pentru a avea o evidență asupra bunurilor care intră în țară. Pentru asta, expeditorii trebuie să anexeze lista mărfurilor din colet și copia buletinului de identitate.

Serviciul vamal a ținut să infirme astăzi faptul că pachetele ar urma să fie supuse taxelor vamale. Serviciul vamal a mai spus că ordinul nu va intra în vigoare pînă nu va fi aprobat de către guvern.

Potrivit legii, bunurile introduse în țară, care valorează mai mult de 200 de euro, sînt supuse taxelor vamale. Această prevedere nu a fost aplicată, însă, în cazul coletelor expediate de cei care muncesc în străinătate, mai ales că pînă acum nici nu a existat un mecanism în acest sens.

Sursa: protv.md

Keywords:

taxa , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1483
Populația:
1877 locuitori

Nemţeni este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Nemţeni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 48 km de orașul Hîncești și la 82 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1877 de oameni. Satul Nemțeni a fost menționat documentar în anul 1483 cu denumirea Hlăpești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.