01 february 2013, 15:07 Moldovan Diaspora views 5383
01 february 2013, 15:07 Moldovan Diaspora views 5383

În acest an Moldova va deschide trei Ambasade. VEZI UNDE

În acest an, Republica Moldova va deschide trei misiuni diplomatice noi peste hotare. În şedinţa de azi, Guvernul a decis înfiinţarea unei Ambasade în Regatul Ţărilor de Jos cu sediul la Haga, relatează tv7.md, cu referință la NOI.md.

Ministrul de externe Iurie Leancă a menţionat că Olanda este un partener important al Republicii Moldova, inclusiv în contextul integrării europene. „Prezența permanentă a diplomaţiei moldoveneşti în această ţară va contribui la dezvoltarea relațiilor bilaterale și ne va ajuta să avansăm pe calea realizării obiectivelor de integrare europeană”, a spus Leancă.

De asemenea, şeful diplomaţiei moldoveneşti a precizat că se planifică deschiderea unei Ambasade în Canada şi Qatar.

„Canada face parte din grupul țărilor G7, avînd un potențial enorm de dezvoltare. Din partea acestei țări vom putea beneficia de asistență tehnică, dar și financiară, Canada fiind un donator activ, cît și din punct de vedere investițional”, a argumentat Iurie Leancă.

Resursele financiare necesare pentru deschiderea noilor misiuni diplomatice au fost prevăzute în bugetul pentru 2013. În timpul apropiat, MAEIE va demara acţiunile ce ţin de identificare sediilor pentru viitoarele Ambasade.

Keywords:

diaspora , moldovenii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1845
Populația:
2201 locuitori

Satul Nou este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Satul Nou este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Cimișlia și la 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2201 oameni. Satul Nou a fost menționat documentar în anul 1845.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.