08 january 2011, 15:03 Moldovan Diaspora views 7628
08 january 2011, 15:03 Moldovan Diaspora views 7628

O erupție spectaculoasă a vulcanului Etna

Vulcanul Etna din Sicilia a fost surprins de camerele de luat vederi în timpul unei specaculoase erupţii pe timp de noapte. Vulcanul a aruncat flăcări şi lavă la peste 250 de metri în aer, anunţă BBC News.

Autorităţile italiene erau îngrijorate că norul de cenuşă ar putea bloca zborurile pe aeroportul Catania, aflat în apropierea vulcanului, dar vîntul l-a îndreptat spre o altă direcţie. Nicio cursă aeriană nu a fost anulată.

Este a patra şi cea mai puternică erupţie a vulcanului Etna, după o perioadă de acalmie de şase luni. Cu o înălţime de peste 3.000 de metri, Etna este cel mai înalt vulcan activ din Europa.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1463
Populația:
1596 locuitori

Arioneşti este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Arioneşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Arioneşti este situat la o distanţă de 27 km de oraşul Donduşeni şi la 217 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 1596 de oameni. Satul Arioneşti este atestat documentar în anul 1463.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.