12 september 2012, 10:55 Moldovan Diaspora views 7299
12 september 2012, 10:55 Moldovan Diaspora views 7299

În Rusia migranții vor putea munci numai de la 18 ani

Un grup de deputați au introdus în Duma de Stat un proiect de lege prin care se stipulează că migranții vor putea fi angajați în cîmpul muncii doar de la vîrsta de 18 ani, conform pan.md.

Potrivit Codului Muncii, contractul de muncă poate fi încheiat cu o persoană de 16 ani, dar reglementările interzic eliberarea permiselor de muncă pentru cetățenii străini cu vîrsta sub 18 ani. Autorii proiectului de lege propune să se fixeze 18 ani ca vîrsta de la care poate începe activitatea de muncă a migranților în Rusia.  Potrivit autorilor proiectului, aceasta ar corespunde atît intereselor Rusiei cît și lucrătorilor străini, ceea ce ar instaura un echilibru pe piața forței de muncă. În plus, proiectul de lege ar elimina contradicțiile în legislație, se declară în nota informativă.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1456
Populația:
2986 locuitori

Cobîlea este un sat şi comună din raionul Şoldăneşti. Satul Cobîlea este situat pe malul drept al rîului Nistru, la o distanță de 14 km de oraşul Şoldăneşti şi la 100 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2986 de oameni. Satul Cobîlea este atestat documentar la 18 februarie 1456.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.