19 may 2020, 15:30 Moldovan Diaspora views 4057
Protest: Moldovenii din Israel cer curse charter să revină acasă
19 may 2020, 15:30 Moldovan Diaspora views 4057

Protest: Moldovenii din Israel cer curse charter să revină acasă

Aproximativ 50 de persoane s-au adunat astăzi în curtea Ambasadei R. Moldova din Israel și le-au cerut diplomaților să organizeze curse charter pentru repatriere.

Oamenii se plîng că au rămas fără locuri de muncă, nu au unde locui după ce stăpînii la care lucrau i-au dat afară și le-au expirat și actele care le permit să se afle legal pe teritoriul statului.

Potrivit cetățenilor moldoveni care au fost la protest, reprezentanții ambasadei le-au arătat o listă cu 219 persoane, care au completat formularele necesare pentru repatriere și au promis că, pînă la sfîrșitul lunii mai, vor fi organizate curse charter pentru ca oamenii să ajungă în R. Moldova.

De asemenea, oamenii cer ca o eventuală cursă charter să fie organizată în timpul săptămînii, pentru că în zile de weekend nu-și pot retrage banii din bănci pentru a-I aduce acasă.

Reprezentanții Ambasadei R. Moldova au propus ca oamenii să lase documentele necesare și ulterior vor primi banii prin transfer în R. Moldova de la companiile cu care au contracte de muncă și prin intermediul cărora au ajuns în Israel, dar majoritatea nu a fost de acord cu această propunere. Moldovenii nu vor să riște și insistă să plece acasă cu banii pe care i-au muncit în Israel și i-au adunat pe conturi bancare.

Source: noi.md

Keywords:

protest , Israel

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1748
Populația:
762 locuitori

Constantinovca este un sat din cadrul comunei Pervomaisc, raionul Căuşeni. Localitatea se află la distanța de 34 km de orașul Căușeni și la 50 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 762 de oameni. Satul Constantinovca a fost menționat documentar în anul 1748.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.