În albia rîului Prut a fost găsită o barcă de 100 de ani
Descoperire inedită în preajma satului Măcăreşti din raionul Ungheni. În albia rîului Prut a fost găsită o ambarcaţiune cioplită în lemn, informează trm.md.
Barca este de 5 metri, o lăţime de 80 de centimetri și a fost descoperită în cadrul unei inspecţii pe malul rîului Prut. În acest sens, reprezentanţii serviciului piscicol în colaborare cu Poliţia de frontieră au sesizat Agenţia Naţională Arheologică despre descoperirea unei barci vechi din lemn.
Ajunși la faţa locului, experții au constatat că ambarcaţiunea este foarte veche şi oferă multe informaţii despre acest gen de transport. Barca va fi curăţată, conservată şi expusă la Muzeul de Etnografie din Ungheni. Aici vor veni şi cercetătorii care vor stabili exact cîţi ani are ambarcaţiunea şi pentru ce era folosită.
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1552
- Populația:
- 13164 locuitori
Floreşti este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Florești. Amplasat pe malul stîng al rîului Răut, oraşul Floreşti este situat la 131 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 13164 de locuitori. Prima atestare documentară a localităţii datează de la mijlocul secolului XVI (între 1552-1561), cînd domnitorul Moldovei, Alexandru Lăpuşneanu, întărea slugilor sale Flore, Ilie Pohreb şi Oanţa, un loc pustiu, pentru a întemeia un sat. Satul fondat ia numele de Floreşti, iar în secolul XVII ajunge în proprietatea cronicarului Miron Costin.
Comments
(0)