30 august 2012, 11:09 Moldovan Diaspora views 11663
30 august 2012, 11:09 Moldovan Diaspora views 11663

Autoritățile moldovenești au refuzat să ajute compatrioții, care sînt într-o situație de urgență în străinătate

Autoritățile moldovenești au refuzat din nou să ajute compatrioții săi, care au nimerit într-o situație de urgență în străinătate. Guvernul R. Moldova nu a acordat nici un ajutor în aducerea în patrie a corpurilor neînsuflețite a șapte cetățeni ai Republicii Moldova, decedați într-un accident rutier lîngă Kaluga.

La cinci zile după tragicul accident din regiunea Kaluga, Rusia, în care și-au pierdut viața șapte moldoveni, rudele nu pot aduce în ţară cadavrele. Familiile celor decedaţi acuză autorităţile de la Chișinău că nu le oferă niciun ajutor.

Aliona Botezatu, mama unui tînăr decedat în accidentul din Rusia, spune că „căutăm soluții și ne ajutăm unii pe alții așa cum putem. Nu am primit ajutor din partea autorităților din Moldova. Trebuia să vină Veaceslav Vîlcu, consulul moldovean în Federația Rusă, el însă ne-a închis telefonul în nas și ne-a rugat să nu-l mai sunăm. Acum singurii care ne ajută sînt cei de la Situaţii Excepționale din Moldova și din Rusia ".

Anterior, o situație similară s-a produs în nordul Italiei unde în urma cutremurului devastator a avut de suferit diaspora moldovenească. În același timp, Guvernul Republicii Moldova nu a acordat nici un ajutor, iar apoi și-a asumat meritele comunității moldovenești locale, care a oferit asistență sinistraților.

 

Sursa: moldnews.md

Keywords:

Moldova , Rusia , accident , victime

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1620
Populația:
775 locuitori

Sărăteni este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăteni și Victoria. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 66 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 775 de oameni. Satul Sărăteni a fost menționat documentar în anul 1620.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.