15 august 2012, 12:40 Moldovan Diaspora views 7880
15 august 2012, 12:40 Moldovan Diaspora views 7880

Moldovenii ar putea circula în Turcia fără vize

R. Moldova şi Turcia îşi vor consolida cooperarea în domeniul securităţii, în contextul liberalizării regimului de vize între cele două state, anunță trm.md.

Potrivit ambasadorului Turciei în R. Moldova, Mehmet Selim Kartal, liberalizarea regimului de vize între cele două state va avea repercusiuni şi asupra securităţii în regiune. Ambasadorul a reiterat, în cadrul unei întrevederi cu ministrul Afacerilor Interne, Dorin Recean, faptul că relaţiile bilaterale pe linia afacerilor interne au fost întotdeauna bune, iar partea turcă doreşte consolidarea în continuare a acestora.

Dorin Recean a confirmat că MAI este gata să depună eforturi maxime în cadrul cooperării, în special pe segmentul securităţii, în condiţiile în care cele două state vor conveni să accepte un regim liberalizat de vize.

Cetăţenii R.Moldova care merg în Turcia trebuie să achite taxa de viză de 20 de euro sau 30 de dolari pentru o perioadă de şedere de cel mult 30 de zile.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1624
Populația:
457 locuitori

Cucuieţii Vechi este un sat din cadrul comunei Alexăndreşti, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Rîșcani și la 195 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Cucuieţii Vechi a fost atestat documentar în anul 1624.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.