28 july 2012, 10:40 Moldovan Diaspora views 8667
28 july 2012, 10:40 Moldovan Diaspora views 8667

Cetăţenii R. Moldova ar putea călători fără vize în UE către mijlocul anului 2013

Cetăţenii Republicii Moldova ar putea călători fără vize în Uniunea Europeană către mijlocul anului 2013. O declaraţie în acest sens a fost făcută astăzi de vicepremierul Iurie Leancă, ministru al Afacerilor Externe şi Integrării Europene, informează MOLDPRES.

Leancă a menţionat, într-o conferinţă de presă, că este convins că Republica Moldova va reuşi să întrunească condiţiile necesare pentru a avea regim liberalizat de vize cu UE către mijlocul anului viitor.

În ceea ce priveşte declaraţiile anterioare ale ministrului de Externe că-şi va prezenta demisia dacă pînă la finele anului curent cetăţenii RM nu vor putea călători fără vize în UE, Iurie Leancă a spus că-şi va onora promisiunea. "La finele lunii decembrie voi face o vizită Prim-ministrului pentru a-i prezenta scrisoarea de demisie. Pentru mine şi pentru cetăţeni nu contează faptul demisiei, ci cînd vor putea primi acest regim pe care-l merită de mult timp", a precizat Leancă.

La sfîrşitul lunii iunie anul curent, Comisia Europeană a decis avansarea Republicii Moldova la cea de-a II-a fază a dialogului privind liberalizarea regimului de vize, notează MOLDPRES.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1667
Populația:
1019 locuitori

Voroteţ este un sat din cadrul comunei Chiperceni, raionul Orhei. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Orhei și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1019 oameni. Satul Voroteț a fost menționat documentar în anul 1667.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.