29 january 2019, 17:37 Moldovan Diaspora views 15253
Anunț important pentru moldovenii din Bulgaria
29 january 2019, 17:37 Moldovan Diaspora views 15253

Anunț important pentru moldovenii din Bulgaria

În atenția cetățenilor Republicii Moldova care se află, tranzitează sau doresc să călătorească în Republica Bulgaria.

În conformitate cu datele transmise de Institutul local de Meteorologie și Hidrologie, pentru data de 29 ianuarie 2019 a fost emis un cod galben de precipitații sub formă de ploaie și ninsoare, în cantitate de 20-35 l/mp, în regiunile din S-SV: Blagoevgrad, Pazardjik, Smolian, Plovdiv și Kârdjali. În zonele muntoase va ninge și se va depune un strat considerabil de omăt. Vor fi condiții de formare a poleiului.

Se recomandă monitorizarea situației din zonele respective, conducătorii auto să adopte o conduită preventivă, să se deplaseze cu viteză adecvată și să aibă autoturismele echipate pentru circulație pe drumurile publice în condiții de iarnă, să se respecte strict semnalizarea rutieră temporară montată și indicațiile/semnele organelor de control aflate la fața locului. Pe perioada instituirii codurilor de atenționare meteorologică este posibil ca unele categorii de drumuri să fie închise circulației rutiere din cauza formării de polei sau a vizibilității reduse, în condiții de vînt puternic.

Cetățenii moldoveni pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei Republicii Moldova la Sofia.

Source: viza.md

Keywords:

Anunţ , diaspora , Bulgaria

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1815
Populația:
760 locuitori

Sărăţica Nouă este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Nouă și Cîmpul Drept. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Leova și la 82 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 760 de oameni. Satul Sărățica Nouă a fost menționat documentar în anul 1815.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.