17 december 2018, 12:00 Moldovan Diaspora views 9731
O moldoveancă a dispărut în Italia
17 december 2018, 12:00 Moldovan Diaspora views 9731

O moldoveancă a dispărut în Italia

Originara din Moldova, Vera Malac, a plecat de acasă la prînz, în ziua de 1 decembrie și de atunci nu a mai revenit.

Familia în care muncea moldoveanca este foarte îngrijorată și a declarat dispariția la poliţie. Plus la aceasta, familia italiană a solicitat ajutorul mass-media prin intermediul emisiunii „Chi l'ha visto?" – „Cine l-a văzut?", transmite Rotalianul.

Bătrîna italiană, care se afla în grija Verei Malac, a declarat că femeia a părăsit casa doar avînd cu sine cheile, fără a lua ceva cu ea, chiar și protezele dentare. Îngrijorările au apărut atunci cînd femeia nu s-a întors acasă seara.

Potrivit bătrînei, Vera se afla într-o perioadă psihologică foarte dificilă de viață, confruntîndu-se cu probleme de sănătate. Este posibil ca ea să fi ajuns la spital și este acum într-o stare inconștientă.

Moderatorii emisiunii televizate italiene au răspuns operativ și au inclus informația despre femeia dispărută în cea mai apropiată emisiune.

- Se declară dispărută originara din Moldova, Vera Malac, de 58 de ani, înălţime 170 cm, ochi albaștri, păr blond. Îi lipseşte proteza dentară. A lucrat la Roma în ultimii 15 ani, vorbeşte limbile română, italiană, rusă. A fost văzută ultima dată la prînz, la 1 decembrie, în zona Campo di Marzo.

Source: bloknot-moldova.md

Keywords:

moldoveanca , Italia

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1240 locuitori

Hristici este un sat şi comună din raionul Soroca. Hristici este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, la distanța de 11 km de orașul Soroca și la 163 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1240 de oameni. Satul Hristici a fost menționat documentar în anul 1639.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.