12 june 2018, 12:35 Moldovan Diaspora views 12008
A renunţat la un salariu mare, doar pentru a reveni acasă din străinătate (Video)
12 june 2018, 12:35 Moldovan Diaspora views 12008

A renunţat la un salariu mare, doar pentru a reveni acasă din străinătate (Video)

Nicăieri nu-i ca acasă a ajuns în această săptămînă la Călărași, pentru a ne convinge că oameni talentați, puternici și devotați există și după hotarele Chișinăului.

Astăzi, vă facem cunoștință cu Mariana Iurcu, ghid de turism și muzeograf la Muzeul de Istorie și Etnografie din orașul Călărași, care și-a deschis sufletul în fața noastră și ne-a făcut o excursie prin primul și unicul muzeu din localitatea sa de baștină.

Erau anii 90 cînd Mariana a luat decizia de a pleca peste hotare, știind că în acele momente, pe alocuri dificile pentru ea, se va simți în siguranță doar în afara țării. Totuși, dorul de casă și de oamenii dragi au readus-o acasă acum 3 ani. A reușit în acești ani să facă lucruri mărețe pentru Republica Moldova, în special pentru orașul Călărași, făcînd din muzeul localității un punct turistic atractiv pentru străinii care ne vizitează țara.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

diaspora , salarii , Călărași

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
3265 locuitori

Gordineşti este un sat şi comună din raionul Edineţ. Gordineşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Gordineşti se află la o distanţă de  15 km de oraşul Edineţ şi la 220 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3265 de oameni. Prima atestare documentară a satului Gordinești, la acea dată cu numele Neagăuți, datează din 27 mai 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.