Rîul Prut devine navigabil
Moldova va reluat de sîmbătă navigaţia interioară pe rîul Prut. Potrivit pan.md, la prima etapă este planificată transportarea mărfurilor pe segmentul Giurgiuleşti-Cahul.
Pe viitor rutele vor continua pînă la Leova şi Ungheni. Agenţii economici vor putea să transporte materiale de construcţii pentru reabilitarea şi construcţia drumurilor în sudul republicii. De asemenea, va fi posibil de a transporta produsele agricole, prin portul Giurgiuleşti.
Transportul fluvial este de două - trei ori mai ieftin decît cel feroviar şi de şase ori – decît cel rutier.
Transportul fluvial este exploatat cu o productivitate foarte mică în comparaţie cu anii 80-90 ai secolului trecut, cînd pe fluviu se efectua transportul de marfă și de pasageri.
Pe teritoriul R.Moldova există două artere fluviale interne (Nistru şi Prut), care, în conformitate cu Acordul european privind principalele căi navigabile de importanţă internaţională (AGN), sînt clasificate ca căi navigabile de importanţă internaţională. Moldova, prin Portul Internaţional Liber Giurgiuleşti, are acces liber la Dunăre la Marea Neagră şi, prin urmare, la rute maritime internaţionale.
- Голосование диаспоры: запретить или отрегулировать?
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Oraș
- Prima atestare:
- 1889
- Populația:
- 16606 locuitori
Drochia este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Drochia. Amplasat în nordul republicii, oraşul Drochia este situat la o distanţă de 167 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 16 606 de locuitori. Înfiinţarea gării Drochia, în 1889, pe traseul de cale ferată Bălți-Ocnița, a stat la originea dezvoltării oraşului Drochia. Se consideră că numele oraşului provine de la pasărea dropie, care era anterior larg răspîndită în regiune.
Comments
(0)