06 february 2012, 12:15 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 4451
06 february 2012, 12:15 Cities and villages of Moldova and Diasporas views 4451

Sondaj: Care sînt cauzele principale ale problemelor în transportul public

Majoritatea locuitorilor capitalei s-au confruntat vineri dimineaţa cu problema, cum să ajungă la serviciu. Cauza – greva nesancţionată a şoferilor de microbuze.

Motivul haosului în transporturi a devenit controlul şi amendarea de către Poliţia Rutieră a şoferilor microbuzelor în legătură cu accidentul grav, produs în centrul Chişinăului marţi dimineaţa şi în care au fost rănite 16 persoane.

Corespondentul AŞ Novosti-Moldova a adresat locuitorilor capitalei întrebarea: cum credeţi, care sînt cauzele principale ale problemelor în transportul public?

Olga, angajată la bancă:

„Am ajuns astăzi cu greu la serviciu, desigur, am întîrziat şi am fost mustrată de şefi, dar de ce? Pentru că în capitală e haos în transporturi, şoferii de microbuze se revoltă... Cică, sînt amendaţi... Dar ce, trebuie trecut cu vederea ceea ce se întîmplă: microbuzele supraaglomerate, nu se respectă regulile circulaţiei rutiere şi tehnica securităţii, reţeaua de transport este neorganizată şi complicată, sistemul rutier supraîncărcat, - se pot enumera multe. Este o absurditate de a majora taxa de călătorie cu microbuzul. Şoferii de microbuze însă şi administraţiile lor au filozofia lor în această privinţă: tariful va fi majorat, iar calitatea serviciilor va rămîne aceeaşi”.

Natalia, învăţătoare:

„Transportul public demult lasă de dorit, îndeosebi microbuzele! Acestea sînt automobile vechi, ramolite, transformate nu se ştie din ce... Rutele sînt prin atare fundături chiar în centru, încît nu numai nu poţi circula, dar îţi rişti şi viaţa... Despre ce majorare de preţuri vorbesc în general? În primul rînd trebuie îmbunătăţită calitatea serviciilor! Limitarea transportării doar a pasagerilor pe scaune nu este o soluţie. Cauza principală a problemelor atît de serioase, în opinia mea, este lipsa profesioniştilor în sfera organizării transportării pasagerilor şi încărcăturilor pe scara oraşului nostru cu reţeaua lui complicată de drumuri. Şi încă – practica continuă a cîrpirii gropilor pe şosele (în sens direct şi indirect) pe parcursul orelor de lucru. Oare nu este clar că e mai ieftin de a plăti ore în plus drumarilor pentru muncă noaptea şi în zilele de odihnă, decît a pierde timpul, nervii, banii, sănătatea...”.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1429
Populația:
2601 locuitori

Recea este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sverdiac, Slobozia-Recea și Recea. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Rîșcani și la 165 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2601 oameni. Satul Recea a fost menționat documentar în anul 1429.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.