26 may 2012, 09:50 Moldovan Diaspora views 8733
26 may 2012, 09:50 Moldovan Diaspora views 8733

Moldovenii vor obţine mai uşor vize pentru a călători în Australia

Din 1 iulie 2012, cetăţenii Republicii Moldova şi rezidenţii de pe teritoriul ţării vor beneficia de un regim facilitat de vize pentru a călători în Australia. Astfel, nu va mai fi necesar deplasarea cetăţenilor Republicii Moldova la Ambasada Australiei de la Moscova, precum şi prezentarea paşaportului solicitantului în procesul de eliberare a vizelor, anunţă Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene al Republicii Moldova.

Potrivit MAEIE, cetăţenii interesaţi de obţinerea vizei de intrare în Australia vor avea dreptul să aplice on-line, expediind cererea şi copiile documentelor necesare la Ambasada Australiei la Moscova.

Ulterior, solicitanţii vor fi informaţi, de asemenea on-line, despre decizia Departamentului de Imigrare şi Cetăţenie al Guvernului Australiei, care va fi inclusă automat în sistemul avansat de înregistrare a călătorilor (Advance Passanger Processing System), valabil în toate aeroporturile internaţionale.

Potrivit noului aranjament, cetăţenii moldovenii şi rezidenţii vor fi supuşi controlului la frontieră în baza confirmării on-line parvenită de la Ambasada Australiei şi a datelor care vor figura automat în sistemul electronic.

Acesta din urmă va putea fi accesat 24/24 ore la numărul de telefon +61 1300 368 126, sau la adresa electronică: eoc@immi.gov.au a Centrului de Operaţiuni de Intrare în Australia (Entry Operations Centre).

Informaţiile adiţionale despre pachetul de documente necesare pentru noua procedura simplificată de obţinere a vizelor pot fi vizualizate pe site-ul Ambasadei Australiei, începând cu 1 iulie curent.

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
735 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Rădulenii Noi, Chirilovca, Dumitreni, Alexeevca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Floreşti şi la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 735 de oameni. Satul Alexeevca a fost întemeiat în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.