01 november 2017, 12:38 Moldovan Diaspora views 5815
MAI va continua să îndeplinească obiectivele SFM
01 november 2017, 12:38 Moldovan Diaspora views 5815

MAI va continua să îndeplinească obiectivele SFM

Direcţia principală pentru problemele migraţiei a MAI al Rusiei va continua să îndeplinească toate funcţiile şi obiectivele care au fost încredinţate Serviciului Federal de Migraţie (SFM) lichidat, totodată, unele dintre ele pot fi transmise altor departamente. Acest fapt a fosr menționat de Olga Kirilova, şefa Direcţiei principale pentru problemele migraţiei a MAI al Rusiei.

„Toate funcţiile şi sarcinile încredinţate în trecut SFM al Rusiei au rămas aceleaşi şi se realizează în conformitate cu legislaţia migraţională în vigoare a Rusiei", a spus ea. Totodată, Kirilova a menţionat că un şir de atribuţii referitoare la integrarea refugiaţilor şi persoanelor strămutate, precum şi adaptarea lor socială şi culturală, trebuie transmise altor organe federale ale puterii executive. Astfel, potrivit ei, acum la nivel guvernamental sînt examinate chestiuni referitoare la transmiterea altor organe federale ale puterii executive a funcţiilor nelegate direct de aplicarea legii.

Subdiviziunile migraţionale sînt completate în prezent în proporţie de peste 90%, a comunicat Kirilova. „Actualmente, completarea subdiviziunilor pentru problemele migraţiei ale organelor teritoriale ale MAI al Rusiei constituie 92%. Noi urmează să facem încă multe pentru a îmbunătăţi accesul şi calitatea serviciilor prestate populaţiei, a perfecţiona permanent metodele şi formele de muncă prin ridicarea calificării angajaţilor subdiviziunilor şi implementarea celei mai avansate experienţe autohtone şi străine", a spus ea.

Potrivit funcționarei, una dintre priorităţile reformei a fost sarcina menţinerii potenţialului de cadre al SFM lichidat al Rusiei. „Numărul departamentului lichidat a constituit 40,5 mii de unităţi. Ţinîndu-se cont de reducerea cu 30 la sută, personalul angajaţilor subdiviziunilor pentru problemele migraţiei constituie 27,5 mii de unităţi. S-a efectuat o muncă importantă la selectarea conducătorilor de subdiviziuni pentru problemele migraţiei şi, ca rezultat, au fost completate la timp toate funcţiile de nomenclatura indicată", a spus Kirilova, menţionînd că 97 la sută dintre angajaţii noilor subdiviziuni pentru problemele migraţiei sînt foști angajați ai SFM lichidat al Rusiei.

„Toate numirile în funcţie s-au efectuat după coordonarea candidaturilor cu subdiviziunile de securitate internă de nivelul respectiv. Este firesc că cu un astfel de filtru o serie de angajați nu au putut fi numiţi în noile funcţii, iar unii angajaţi singuri nu au dorit să se transfere din diverse motive. În ansamblu însă se poate trage concluzia privind menţinerea potenţialului de cadre al SFM lichidat al Rusiei în noile subdiviziuni pentru problemele migraţiei ale MAI al Rusiei", a spus Kirilova.

În aprilie 2016 preşedintele Rusiei, Vladimir Putin, a semnat un decret prin care a lichidat SFCD şi SFM. Numărul de angajaţi ai acestor servicii a fost transmis MAI, totodată, personalul SFM a fost redus cu o treime. În structura MAI serviciile lichidate se vor numi Direcţia principală pentru problemele migraţiei şi Direcţia principală pentru controlul traficului de droguri.

Keywords:

Rusia , migratie , MAI

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1783
Populația:
2140 locuitori

Capaclia este un sat şi comună din raionul Cantemir. Capaclia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Cantemir și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2140 de oameni. Satul Capaclia a fost menționat documentar în anul 1783.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.