Moldoveanul care a adus țambalul în Canada
Alexandru Șura cîntă la țambal de la 10 ani, a participat la zeci de concerte și concursuri în care a reprezentat Moldova. Vine dintr-o familie de muzicieni. Studiile muzicale le-a făcut la liceul „Ciprian Porumbescu", apoi la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău, studiind pianul, după care a ales definitiv țambalul. La 16 ani Alexandru Șura a susținut deja primul său concert cu Orchestra Simfonică Națională.
În 2008 Alexandru Șura s-a mutat în Canada, unde continuă să cînte la țambal. Pentru a se integra mai bine în societatea de peste ocean urmeză studiile în compoziție la Universitatea din Montreal. Alexandru Șura a participat la diverse evenimente muzicale ca Festivalul de Jazz din Montreal, a fost invitat special în concertele Orchestrei simfonice a Universității din Montreal și ale „Musicians of the World Symphony Orchestra", dar și în spectacole organizate de diaspora moldovenească din Canada.
Țambalagiul Alexandru Șura consideră că Canada este o țară care îi oferă fiecăruia o șansă să se realizeze, trebuie doar să muncești mult și să ai un pic de noroc.
Sursa: elaborat după materialele publicate pe pentruea.md
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1575
- Populația:
- 2052 locuitori
Ruseni este un sat şi comună din raionul Edineţ. Din componenţa comunei fac parte două localităţi: Ruseni și Slobodca. Comuna este aşezată în partea de est a raionului Edineţ pe malul rîului Ciuhur, la o distanţă de 10 km de orașul Edineţ, la o distanţă de 15 km de staţia de cale ferată Rediul Mare şi la 210 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2052 de oameni. Prima atestare documentară a satului Ruseni din ținutul Hotin datează din 2 mai 1575.
Comments
(0)