12 october 2015, 14:30 Moldovan Diaspora views 6893
Moldova interesată de experienţa Irlandei în reîntoarcerea conaționalilor săi
12 october 2015, 14:30 Moldovan Diaspora views 6893

Moldova interesată de experienţa Irlandei în reîntoarcerea conaționalilor săi

La 8 decembrie curent, dl Andrei Galbur, viceministru al Afacerilor Externe și Integrării Europene, a avut o întrevedere cu domnul Derek Feely, Ambasador agreat al Irlandei în Republica Moldova, cu ocazia prezentării copiilor scrisorilor de acreditare.

Viceministrul Andrei Galbur a evidenţiat importanţa avansării dialogului politic moldo-irlandez şi extinderii cooperării între ambele state, atât sub aspect bilateral, cât şi multilateral. Domnul Galbur a exprimat interesul ţării noastre în preluarea experienţei Irlandei în domeniul migraţional prin identificarea unor proiecte comune, ţinând cont de experienţa bogată a Irlandei, în atragerea conaţionalilor săi de a se reîntoarce în ţara de origine.

Diplomatul irlandez a reiterat susţinerea ţării sale pentru procesul de integrare europeană a Republicii Moldova, prin intermediul mai multor proiecte şi programe de asistenţă, atât pe linie bilaterală, cât şi în cadrul UE.

Source: www.mfa.gov.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1923
Populația:
45 locuitori

Duduleşti este un sat din cadrul comunei Congazcicul de Sus, UTA Găgăuzia. Localitatea se află la distanța de 12 km de municipiul Comrat și la 120 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 45 de oameni. Satul Dudulești a fost întemeiat în anul 1923.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.