23 september 2015, 09:48 Moldovan Diaspora views 7878
Standul moldovenesc a fost expus la «Ziua Cehă de Dezvoltare» (Foto)
23 september 2015, 09:48 Moldovan Diaspora views 7878

Standul moldovenesc a fost expus la «Ziua Cehă de Dezvoltare» (Foto)

Recent, la Praga a avut loc evenimentul-pilot în cadrul Anului European pentru Dezvoltare sub denumirea "Ziua Cehă de Dezvoltare", organizat de către Agenția Cehă de Dezvoltare sub auspiciile Primului Ministru al Republicii Cehe, Bohuslav Sobotka în Parcul Kampa din capitala cehă. Evenimentul a fost deschis oficial de către Ministrul Afacerilor Externe, Lubomír Zaorálek, directorul Agenției Cehe de Dezvoltare, Michal Kaplan și șeful Delegației Comisiei Europene în Republica Cehă, Jan Michal.

Scopul evenimentului l-a constituit promovarea țărilor partenere și rezultatele proiectelor pentru dezvoltare ale Republicii Cehe, sporirea nivelului de cunoaștere în rîndul cetățenilor cehi a cooperării pentru dezvoltare și impactul acesteia, în formă de prezentare a culturii și bucătăriei naționale, a panourilor și standurilor de informare ale partenerilor de implementare. Toate cele 11 țări în care Republica Cehă implementează proiecte de cooperare pentru dezvoltare au fost prezente la eveniment cu stand propriu, printre acestea fiind Afganistan, Bosnia și Herțegovina, Etiopia, Georgia, Cambodgia, Kosovo, Republica Moldova, Mongolia, Palestina, Serbia și Zambia.

Ambasada Republicii Moldova la Praga a participat la eveniment prin expunerea la standul naţional, amenajat cu contribuția concetățenilor Avramioti, a bucatelor tradiţionale moldoveneşti, costume naționale, broşuri informative și promoționale cu caracter economic, turistic şi cultural despre Republica Moldova, a unui sortiment de vinuri moldoveneşti și proiectarea imaginilor despre țara noastră.

Source: mfa.gov.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1774
Populația:
2717 locuitori

Popeasca este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Popeasca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Ștefan Vodă și la 87 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2717 oameni. Satul Popeasca a fost menționat documentar în anul 1774.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.