05 may 2015, 16:00 Moldovan Diaspora views 9342
Diaspora moldovenească a participat la forumul «Moștenitorii Victoriei»
Photo: stv24.tv
05 may 2015, 16:00 Moldovan Diaspora views 9342

Diaspora moldovenească a participat la forumul «Moștenitorii Victoriei»

Reprezentanţii Congresului Diasporei Moldoveneşti în Rusia împreună cu studenţii moldoveni ai universităţilor din Rusia au participat la Forumul internațional de Tineret "Moştenitorii Victoriei", dedicat aniversării a 70 de ani de la Victoria în cel de-al Doilea Război Mondial, desfăşurat pe teritoriul regiunii Moscovei.

La forum au participat reprezentanţii organizaţiilor obşteşti de tineret din diferite regiuni ale Federaţiei Ruse, de asemenea din fostele ţări Sovietice.

Oaspeţilor forumului li s-au oferit posibilitatea să viziteze expoziţia "Tabăra sovietică", să discute cu veteranii, să vizualizeze expoziţii de tehnică militară și armament de pe timpul celui de-al doilea razboi mondial.

Punctul culminant al acestui forum a fost reconstrucţia istorico-militară a "Ultimei lupte", dedicate unei dintre bătălii care a avut loc în anul 1945 în zona de responsabilitate sovietică în Europa, după semnarea actului de predare a Germaniei fasciste. 

Source: moldova.ms

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1709
Populația:
677 locuitori

Severinovca este un sat și comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Camenca și la 160 km de Chișinău. Populaţia satului Severinovca alcătuia 677 de oameni în anul 2012. Satul Severinovca a fost menționat documentar în anul 1709.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.