04 november 2014, 12:39 Moldovan Diaspora views 9736
Moldovenii din Estonia au discutat cu prim-vicepreşedintele Parlamentului de la Tallinn
Photo: trm.md
04 november 2014, 12:39 Moldovan Diaspora views 9736

Moldovenii din Estonia au discutat cu prim-vicepreşedintele Parlamentului de la Tallinn

Perspectivele politice ale Republicii Moldova în contextul crizei din Ucraina, precum şi relaţiile moldo-estoniene au fost abordate în cadrul unei recente întrevederi a reprezentanţilor diasporei moldoveneşti cu prim-vicepreşedintele Parlamentului Estoniei, Laine Randjärv. Întrevedere a fost organizată miercuri, 9 aprilie, cu sprijinul Ambasadei Republicii Moldova la Tallinn.

La respectiva întîlnire au fost abordate și aspectele ce țin de rolul diasporei în procesul de integrare a moldovenilor în societate estonă.

Solicitat de trm.md, Ion Braga, membru de conducere al Asociației „Casa Mare" din Estonia, a comunicat că respectiva întrevedere este o confirmare a susținerii pe care o acordă Tallinn-ul Republicii Moldova în procesul de integrarea europeană.

„Prim-vicepreședintele Parlamentului Estoniei, Laine Randjärv, ne-a organizat o mică excursie prin sălile Legislativului. Am avut ocazia să cunoaștem detalii privind procesul de adoptare a legilor și programul de activitate al deputaților. Laine Randjärv a fost anterior ministru al Culturii și primar al orașului Tartu. Am avut ocazia și anterior să discutăm despre susținerea diasporei moldovenești" a menționat pentru trm.md Ion Braga.

E de menționat că inițiativa acestei întîlniri a venit din partea Ambasadei Republicii Moldova la Tallinn.

Source: trm.md

Keywords:

Estonia , moldovenii , diaspora

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1880
Populația:
450 locuitori

Hîrtop este un sat din cadrul comunei Plopi, raionul Cantemir. Localitatea se află la distanța de 9 km de orașul Cantemir și la 135 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 450 de locuitori. Satul Hîrtop a fost înființat în anul 1880.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.