03 december 2014, 11:02 Moldovan Diaspora views 10747
Moldovenii care vor depăși termenul de aflare în spațiul Schengen vor fi sancționați
Photo: protv.md
03 december 2014, 11:02 Moldovan Diaspora views 10747

Moldovenii care vor depăși termenul de aflare în spațiul Schengen vor fi sancționați

Daca vi se parea totul roz, aflati care sînt pedepsele daca veți depăși termenul de aflare in spațiul Schengen. Odata cu liberalizarea regimului de vize, moldovenii se vor putea afla in UE timp de 90 de zile timp de jumatate de an.

Daca veti încălca, amenda va fi de 3 mii de euro sau interdicție de intrare în spațiul Schengen timp de 5 ani, anunta ministerul de externe. Fara viza vor putea calatori doar cei cu pasapoarte biometrice.

Dupa liberalizarea regimului de vize, eveniment preconiat pentru vara acestui an, moldovenii vor putea calatori in tarile UE, cu exceptia Marii Britanii si Irlanda.

De asemenea, la vama, moldovenii vor fi intrebati aleatoriu care este scopul si durata sederii in UE.

Source: protv.md

Keywords:

viza , diaspora , UE

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1590
Populația:
798 locuitori

Pistruieni este un sat şi comună din raionul Teleneşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile Pistruieni, Pistruienii Noi și Hîrtop. Localitatea se află la distanța de 39 km de orașul Telenești și la 94 km de Chișinăi. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 798 de oameni. Satul Pistruieni a fost menționat documentar în anul 1590.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.