Parcurile din capitală vor deveni proprietate a municipalităţii
Mai multe parcuri şi zone de agrement din Chişinău vor fi înregistrate la Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru. Municipalitatea îşi propune să reducă astfel numărul construcţiilor neautorizate care apar în zonele verzi, relatează tv7.md.
Edilul a solicitat şefului de la Spaţii Verzi şi poliţiei municipale să verifice perimetrul Parcului „Valea Morilor” şi să aducă la cunoştinţă dacă în zonă au loc construcţii neautorizate şi alte tipuri de intervenţie abuzivă. „Avem o bijuterie în centrul capitalei, dar, din păcate, după ce l-am restabilit apar tot mai multe tentative de a pune mîna pe suprafeţele din jur şi a declanşa construcţii. Acest parc, ca şi celelalte, nu este înregistrat la Cadastru, dar ele nu reprezintă pur şi simplu nişte terenuri, sunt bunuri patrimoniale”, a menţionat primarul Dorin Chirtoaca, la şedinţa operativă de la Primărie.
Dorin Chirtoacă a spus că în 20 de ani niciun parc din Chişinău nu a fost înregistrat la Cadastru, iar în Parcul „Valea Morilor” sînt o serie de obiective şi construcţii care trebuie înregistrate şi care au o valoare estimativă de 70 de milioane de lei. Primarul a adăugat că tot parcul trebuie să fie înscris ca bun imobil la Cadastru, proprietate a municipalităţii şi a locuitorilor capitalei. Primarul a subliniat că o să fie nevoie şi de o subdiviziune care să ia în gestiune bunul imobil.
Şeful interimar al Direcţiei arhitectură, Radu Blaj, a menţionat că anul trecut a avut loc o delimitare a teritoriului public în sectorul Ciocana, iar setul de documente este în proces de înregistrate la Cadastru. Pentru acest an direcţia are planificate delimitări în trei sectoare: Rîşcani, Centru şi Buiucani, dar şi la Parcul „Valea Morilor. Toate spaţiile publice şi de agrement din aceste sectoare vor fi trecute ca şi proprietate a municipalităţii.
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1704
- Populația:
- 1421 locuitori
Viişoara este un sat şi comună din raionul Edineţ. Viişoara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul este situat pe malul rîului Prut, la o distanţă de 30 km de oraşul Edineţ și la 230 km de Chișinău. La 3 iulie 1575 pentru prima dată este atestat satul Drăgănești din ținutul Hotin, actualmente Viișoara. Sub numele Viișoara satul este pomenit pentru prima dată în actele oficiale în anul 1704.
Comments
(0)