Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
04 iunie 2013, 15:59 Natura şi turismul views 8364
04 iunie 2013, 15:59 Natura şi turismul views 8364

Parcurile din capitală vor deveni proprietate a municipalităţii

Mai multe parcuri şi zone de agrement din Chişinău vor fi înregistrate la Agenţia Relaţii Funciare şi Cadastru. Municipalitatea îşi propune să reducă astfel numărul construcţiilor neautorizate care apar în zonele verzi, relatează tv7.md.

Edilul a solicitat şefului de la Spaţii Verzi şi poliţiei municipale să verifice perimetrul Parcului „Valea Morilor” şi să aducă la cunoştinţă dacă în zonă au loc construcţii neautorizate şi alte tipuri de intervenţie abuzivă. „Avem o bijuterie în centrul capitalei, dar, din păcate, după ce l-am restabilit apar tot mai multe tentative de a pune mîna pe suprafeţele din jur şi a declanşa construcţii. Acest parc, ca şi celelalte, nu este înregistrat la Cadastru, dar ele nu reprezintă pur şi simplu nişte terenuri, sunt bunuri patrimoniale”, a menţionat primarul Dorin Chirtoaca, la şedinţa operativă de la Primărie.

Dorin Chirtoacă a spus că în 20 de ani niciun parc din Chişinău nu a fost înregistrat la Cadastru, iar în Parcul „Valea Morilor” sînt o serie de obiective şi construcţii care trebuie înregistrate şi care au o valoare estimativă de 70 de milioane de lei. Primarul a adăugat că tot parcul trebuie să fie înscris ca bun imobil la Cadastru, proprietate a municipalităţii şi a locuitorilor capitalei. Primarul a subliniat că o să fie nevoie şi de o subdiviziune care să ia în gestiune bunul imobil.

Şeful interimar al Direcţiei arhitectură, Radu Blaj, a menţionat că anul trecut a avut loc o delimitare a teritoriului public în sectorul Ciocana, iar setul de documente este în proces de înregistrate la Cadastru. Pentru acest an direcţia are planificate delimitări în trei sectoare: Rîşcani, Centru şi Buiucani, dar şi la Parcul „Valea Morilor. Toate spaţiile publice şi de agrement din aceste sectoare vor fi trecute ca şi proprietate a municipalităţii.

Cuvinte cheie:

Chisinau , primaria , parc

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1762
Populația:
3821 locuitori

Slobozia este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Slobozia este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Ștefan Vodă și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3821 de oameni. Satul Slobozia a fost menționat documentar în anul 1762.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.