Go to section: Nature and tourism
20 january 2023, 16:00 Nature and tourism views 2601
Cursa feroviară Chișinău - Kiev. Tofilat: „Biletele vor fi puse în vînzare din nou”
20 january 2023, 16:00 Nature and tourism views 2601

Cursa feroviară Chișinău - Kiev. Tofilat: „Biletele vor fi puse în vînzare din nou”

După o pauză de 24 de ani, trenul internațional Chișinău-Kiev lansat în noiembrie anul trecut, operat de reprezentanți ai Căilor Ferate Ucrainene (Ukrzaliznytsia) în cooperare cu Calea Frată din Moldova, este un succes și chiar a reușit să intre în clasamentul european al celor mai bune rute feroviare pentru anul 2023.

Totuși, biletele pentru perioada de după 30 ianuarie au dispărut din vînzare. Care este motivul dispariției, a explicat pentru Noi.md, directorul general CFM Oleg Tofilat:

"Acum discutăm intens cu Ukrzaliznytsia dacă cursa va fi zilnică sau de 3 ori pe săptămînă. Biletele vor fi în curînd puse în vînzare. Această mică problemă tehnică va fi rezolvată foarte curînd", a spus directorul Căii Ferate din Moldova.

Întrebat dacă CFM intenționează să mai lanseze alte curse, Oleg Tofilat a răspuns că situația va depinde de încheierea conflictului militar din Ucraina:

"De îndată ce războiul se va termina, vom reveni la planul cursei Iași – Chișinău – Odesa, și vrem să facem 4 curse pe săptămînă. Ne pregătim, iar Ukrzaliznytsia așteaptă și ea", a explicat Oleg Tofilat.

Source: noi.md

Keywords:

tren , Kiev , bilete , CFM

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1984
Populația:
319 locuitori

Gornoe este un sat din cadrul comunei Micăuți, raionul Străşeni. Localitatea se află la distanța de 27 km de orașul Strășeni și la 26 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 319 oameni. Satul Gornoe a fost înființat în anul 1984.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.