Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
20 ianuarie 2023, 16:00 Natura şi turismul views 2549
Cursa feroviară Chișinău - Kiev. Tofilat: „Biletele vor fi puse în vînzare din nou”
20 ianuarie 2023, 16:00 Natura şi turismul views 2549

Cursa feroviară Chișinău - Kiev. Tofilat: „Biletele vor fi puse în vînzare din nou”

După o pauză de 24 de ani, trenul internațional Chișinău-Kiev lansat în noiembrie anul trecut, operat de reprezentanți ai Căilor Ferate Ucrainene (Ukrzaliznytsia) în cooperare cu Calea Frată din Moldova, este un succes și chiar a reușit să intre în clasamentul european al celor mai bune rute feroviare pentru anul 2023.

Totuși, biletele pentru perioada de după 30 ianuarie au dispărut din vînzare. Care este motivul dispariției, a explicat pentru Noi.md, directorul general CFM Oleg Tofilat:

"Acum discutăm intens cu Ukrzaliznytsia dacă cursa va fi zilnică sau de 3 ori pe săptămînă. Biletele vor fi în curînd puse în vînzare. Această mică problemă tehnică va fi rezolvată foarte curînd", a spus directorul Căii Ferate din Moldova.

Întrebat dacă CFM intenționează să mai lanseze alte curse, Oleg Tofilat a răspuns că situația va depinde de încheierea conflictului militar din Ucraina:

"De îndată ce războiul se va termina, vom reveni la planul cursei Iași – Chișinău – Odesa, și vrem să facem 4 curse pe săptămînă. Ne pregătim, iar Ukrzaliznytsia așteaptă și ea", a explicat Oleg Tofilat.

Sursa: noi.md

Cuvinte cheie:

tren , Kiev , bilete , CFM

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1443
Populația:
2362 locuitori

Cioara este un sat şi comună din raionul Hînceşti. Cioara este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 65 km de orașul Hîncești și la 105 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2362 de oameni. Satul Cioara a fost menționat documentar în anul 1443.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.