Go to section: Nature and tourism
10 may 2021, 09:30 Nature and tourism views 2052
Portugalia închisă pentru moldoveni. Noi condiții de călătorie
10 may 2021, 09:30 Nature and tourism views 2052

Portugalia închisă pentru moldoveni. Noi condiții de călătorie

Cetățenii Republicii Moldova cu pașapoarte biometrice, începînd cu ziua de 4 octombrie nu pot efectua deplasări în scopuri esențiale și non-esențiale în Republica Portugheză.

O decizie în acest sens a fost luată de autorităție portugheze după ce pe teritoriul țării a fost instituită stare de Alertă pînă la data de 31 octombrie 2021, ora 23:59.

RESTRICȚII DE INTRARE

Pe cale aeriană: Este restricționat traficul aerian spre și dinspre Portugalia a tuturor zborurilor, cu excepția zborurilor autorizate: dinspre și către statele care fac parte din Uniunea Europeană, țările asociate Schengen (Liechtenstein, Norvegia, Islanda, Elveția), Australia, Brazilia, Canada, Chile, China, Coreea de Sud, SUA, Iordania, Kuweit, Noua Zeelandă, Qatar, Ruanda, Arabia Saudită, Singapore, Taiwan, Ucraina, Regatul Unit, Uruguay și regiunile administrative speciale din Hon Kong și Macao.

CATEGORIILE EXCEPTATE (cărora li se permite intrarea în țară) cetățenilor Uniunii Europene, cetățenilor țărilor asociate Spațiului Schengen și membrilor respectivelor familii, și cetățenilor statelor terțe cu reședință legală într-unul dintre statele membre ale Uniunii Europene, inclusiv rezidenților în Portugalia; o cetățenilor țărilor terțe în cazul călătoriilor esențiale efectuate din motive profesionale, de studiu, de reuniune familială, de sănătate sau pentru rațiuni umanitar.

Listă statelor deschise pentru moldoveni o găsiți aici.

Source: noi.md

Keywords:

Portugalia , Moldova , calatorie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1955
Populația:
48 locuitori

Piteşti este un sat din cadrul comunei Beştemac, raionul Leova. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Leova și la 83 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 48 de oameni. Satul Pitești a fost înființat în anul 1955.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.