Go to section: Nature and tourism
27 july 2021, 11:00 Nature and tourism views 2773
Ultima săptămînă din iulie va fi caniculară
Photo: depositphotos.com
27 july 2021, 11:00 Nature and tourism views 2773

Ultima săptămînă din iulie va fi caniculară

Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS) a anunţat pînă la finele lunii iulie Cod galben de caniculă.

Potrivit meteorologilor, la sfîrşitul lunii, pînă la 1 august, ţara va fi cuprinsă de arşiţă, iar pe arii extinse temperatura maximă a aerului va atinge 35 grade Celsius.

În acest context, medicii atenţionează în special persoanele în vîrstă, femeile însărcinate, copiii şi pacienţii cu maladii cardiovasculare şi respiratorii, alergicii să evite expunerea la soare, să opteze pentru haine deschise, de preferat din pînză naturală, să-şi acopere capul şi să aibă grijă de hidratare.

„Evitaţi deplasările în perioadele de vîrf ale caniculei (orele 11-18.00). Dacă este necesar să vă deplasaţi în afara locuinţei, este de preferat să o faceţi fie dimineaţa devreme, fie seara. Deplasaţi-vă pe la umbră şi evitaţi pe cît e posibil expunerea în plin soare, folosiţi îmbrăcăminte uşoară, subţire din ţesături naturale în culori deschise precum şi mijloace de protecţie (pălării, umbrele, ochelari de soare). Este bine să aveţi la îndemînă lichide (apă)", indică SHS.

Conform meteorologilor, ploile ar putea reveni de joi, 29 iulie, preponderent în regiunea de nord a ţării.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

caldura , iulie , Cod Galben

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
502 locuitori

Scăieni este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Scăieni a fost menționat documentar în anul 1679.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.