|
În ce condiții pot călători moldovenii care dețin pașaport român
Pandemia provocată de noul coronavirus a dat planurile de călătorie peste cap tuturor turiștilor, inclusiv și moldovenilor. În pofida faptului că unii moldoveni dețin și cetățenia română, unele state europene și-au închis ușile pentru ei și asta din cauza numărului mare de cazuri pe care le înregistrează România în fiecare zi, scrie Noi.md.
Vedeți mai jos condițiile în care moldovenii, care au și cetățenie română, cum pot călători în Europa, SUA sau Canada în condiții de pandemie:
Albania
Începînd cu luna iunie 2020, accesul tuturor cetățenilor străini este din nou permis pe întreg teritoriul Republicii Albania.
Austria
Intrarea în Austria este permisă dacă dețin un test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore (de la data prelevării probelor), în limba germană sau engleză. În lipsa acestuia, persoanele respective și cei cu care locuiesc împreună sînt obligați să se supună timp de 10 zile unei carantine la domiciliu (sau într-o locație adecvată), imediat după intrarea în Austria, ale cărei costuri trebuie suportate de către persoana în cauză. Dacă un test biologic molecular pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat în perioada izolării/carantinei este negativ, izolarea/carantina instituită pe perioada celor 10 zile se suspendă. Minorii cu vîrsta de pînă la 6 ani împliniți sînt exceptați de la efectuarea testului biologic molecular pentru infecția cu SARS-CoV-2. Acest regim se aplică inclusiv turiștilor români.
Dacă nu poate fi prezentat rezultatul testului sau dovada sigură a unei cazări adecvate, intrarea în Austria este interzisă.
Belarus
Se restricționează, temporar, intrarea anumitor categorii de persoane pe teritoriul Republicii Belarus prin punctele terestre de trecere a frontierei cu Letonia, Lituania, Polonia şi Ucraina.
Belgia
Începînd cu data de 26 august 2020, autoritățile belgiene au inclus întreg teritoriul României în zona roșie, ceea ce înseamnă că modlovenii cu care dețin pașaport român nu pot ajunge în această țară.
Bosnia şi Herţegovina
Tuturor cetățenilor străini, inclusiv celor români, le este permisă intrarea în Bosnia și Herțegovina cu condiția prezentării unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat în ultimele 48 de ore anterior momentului intrării în Bosnia și Herțegovina.
Bulgaria
Nu există interdicție în ceea ce privește intrarea pe teritoriul Bulgariei pentru cetățenii români care sosesc din România. Nu există obligativitatea efectuării carantinei de 14 zile și nici obligativitatea prezentării rezultatului unui test molecular negativ (tip PCR) pentru cetățenii români care sosesc din România.
Cehia
Cetățenii români pot călători în Republica Cehă în orice scop, cu condiția completării online, în prealabil, a Formularului de Localizare a Pasagerului și a prezentării la intrarea pe teritoriul ceh a rezultatului negativ al unui test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat în orice alt stat UE și care nu este mai vechi de 72 de ore. În cazuri excepționale, testul poate fi realizat și în termen de 5 zile de la intrarea în Republica Cehă. Pînă la anunțarea rezultatului, persoana în cauză nu se poate deplasa pe teritoriul ceh.
Formularul poate fi completat prin accesarea paginii de internet: https://plf.uzis.cz/. După completarea formularului, persoanele în cauză vor recepționa un e-mail de confirmare, pe care trebuie să îl păstreze pentru a-l prezenta, la cerere, autorităților cehe.
sînt exceptați de la aceste obligații cetățenii români care călătoresc pentru cel mult 24 ore în Republica Cehă din motive de sănătate, familie, muncă sau afaceri, care prezintă un grad ridicat de urgență.
Cipru
Accesul este permis numai anumitor categorii de persoane (nu și turiștilor).
Croația
Începînd cu 1 decembrie 2020, accesul pe teritoriul Republicii Croația este permis cetățenilor străini care sosesc din zone sau state cu risc epidemiologic ridicat, inclusiv România, dacă prezintă un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, efectuat cu maximum 48 ore anterior intrării sau dacă efectuează un test PCR după intrarea în Republica Croaţia, pe cheltuială proprie, cu obligația de a intra în autoizolare pînă la primirea unui rezultat negativ. Noile măsuri sînt în vigoare pînă la data de 15 decembrie a.c.
Danemarca
Începînd cu data de 26 octombrie 2020, autoritățile daneze au introdus obligativitatea prezentării unui test molecular negativ pentru infecția cu COVID-19 la intrarea pe teritoriul Danemarcei, efectuat cu maximum 72 de ore înainte de prezentarea la frontieră, pentru persoanele cu domiciliul în state din categoria de risc foarte ridicat (inclusiv România). Totodată, li se poate refuza intrarea în Danemarca străinilor care prezintă simptome evidente (febră, tuse uscată) în momentul prezentării la frontieră.
Elveția
Începînd cu 29 octombrie 2020, România a fost eliminată de pe lista statelor/regiunilor cu grad ridicat de risc epidemiologic. În prezent, nu există nici o restricție de intrare pe teritoriul Confederației Elvețiene pentru persoanele care sosesc din România și care nu s-au aflat pe parcursul ultimelor 14 zile, pentru mai mult de 24 de ore, pe teritoriul unui stat/regiune cu grad ridicat de risc epidemiologic.
Estonia
Pentru perioada 7 – 13 decembrie 2020, cetățenii români sînt obligați să se autoizoleze timp de 10 zile la intrarea în Estonia.
Federația Rusă
Începînd cu data de 30 martie 2020, este interzis temporar accesul cetățenilor români pe teritoriul Federației Ruse.
Finlanda
Traficul dintre Finlanda și România va fi restricționat pînă la data de 13 decembrie 2020.
Franța
Pentru cetățenii români care sosesc în Franța nu sînt restricții de intrare. Fără a fi obligatoriu, se recomandă, totuși, insistent ca persoanele cu vîrsta de peste 11 ani care sosesc din state clasate în zona roșie, portocalie sau gri să efectueze un test pentru depistarea infecției cu COVID-19, să se izoleze în așteptarea rezultatului, iar în caz de rezultat pozitiv să prelungească izolarea și să contacteze un medic.
Germania
Toate persoanele, indiferent de cetățenie, care intră în Republica Federală Germania după ce s-au aflat într-una din „zonele de risc“ oricînd în ultimele 10 zile înainte de sosire sînt obligate să se deplaseze direct, cu minimizarea contactelor – și să se autoizoleze la domiciliu sau în alte spații de cazare adecvate pentru o perioadă de 10 zile de la sosire.
Grecia
Pînă la data de 4 decembrie, intrarea pe teritoriul Greciei era posibilă doar după prezentarea unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, prelevat cu 72 ore înainte de momentul intrării pe teritoriul Republicii Elene, respectiv a obligativității completării formularului PLF și a prezentării codului QR la intrarea pe teritoriul elen, se menține și se aplică tuturor categoriilor de persoane care intră pe teritoriul Greciei, prin toate punctele de trecere a frontierelor cu statele vecine Republicii Elene, inclusiv Kulata-Promachonas, fiind dublată de testarea rapidă obligatorie pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuată la intrarea pe cale rutieră pe teritoriul elen pentru toate categoriile de persoane.
Măsura prezentării la frontieră a unui test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 nu se aplică în cazul minorilor cu vîrsta de pînă în 10 ani.
Irlanda
Începînd cu data de 29 noiembrie 2020, ora 00:00, persoanele care sosesc din zonele gri, portocalii sau roșii și care trebuie să-și restricționeze deplasările pentru 14 zile, au posibilitatea de a-și reduce această perioadă în urma recepționării unui rezultat negativ/nedetectabil la testul molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, efectuat după cel puțin cinci zile de la sosirea în Irlanda. În prezent, testul molecular tip PCR (test de reacție în lanț a polimerazei) este singurul tip de test acceptat de autoritățile de sănătate publică irlandeze pentru persoanele care sosesc în Irlanda din străinătate.
Islanda
Este interzis, temporar, accesul cetățenilor străini care nu pot demonstra caracterul esențial al călătoriei în Islanda.
Începînd cu luna august a.c., se aplică măsura carantinei obligatorii timp de 14 zile pentru toate persoanele care călătoresc în Islanda, indiferent de durata și scopul vizitei.
Anterior efectuării călătoriei în Islanda, fiecare persoană trebuie să completeze un formular electronic de pre-înregistrare, disponibil la https://visit.covid.is/. De asemenea, fiecare persoană este încurajată să descarce aplicația de monitorizare a transmiterii infecțiilor Rakning C-19, disponibilă la https://www.covid.is/app/en.
Persoanele care doresc să evite carantina obligatorie pot opta pentru dubla testare moleculară (de tip PCR) pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2. Primul test se efectuează fie la unul dintre punctele de trecere a frontierei, fie la unul dintre centrele de sănătate din apropierea acestora. Cel de-al doilea test se efectuează 5 zile mai tîrziu, la un centru de sănătate de pe plan local. Între 1 decembrie 2020 - 31 ianuarie 2021, testările pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2 sînt gratuite.
Copiii născuți începînd cu anul 2005 sînt exceptați de la obligativitatea pre-înregistrării, testării pentru infecția cu SARS-CoV-2 sau plasării în carantină timp de 14 zile la sosirea în Islanda.
Persoanele care dețin un certificat eliberat de autoritățile islandeze conform căruia au avut și s-au vindecat de infecția cu SARS-CoV-2 sînt exceptate de la obligativitatea testării sau plasării în carantină timp de 14 zile la sosirea în Islanda.
Italia
Persoanele care s-au aflat sau au tranzitat teritoriul României în ultimele 14 zile anterioare sosirii în Italia trebuie să respecte următoarele măsuri:
a) obligația de a prezenta transportatorului la momentul îmbarcării sau oricărei persoane desemnate să efectueze controale, o adeverință care confirmă efectuarea, în cele 48 de ore anterioare intrării pe teritoriul italian, a unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2. În cazul neprezentării testului menționat anterior, este necesară autoizolarea pentru 14 zile. Avînd în vedere că autoritățile italiene nu au stabilit, pînă la acest moment, un format/model al adeverinței care atestă rezultatul testului pentru infecția cu SARS-CoV-2, MAE recomandă ca documentul să fie redactat în limba italiană sau engleză.
b) în perioada 21.12.2020-06.01.2020, persoanele care sosesc în Republica Italiană din statele aflate pe lista C, inclusiv România, vor fi supuse în continuare măsurii de autoizolare pentru 14 zile, pentru acest interval de timp nefiind necesară prezentarea unui test de diagnostic molecular sau de captură antigen, de tip tampon, cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2.
Letonia
Cetățenii și rezidenții permanenți ai României care sosesc în Letonia trebuie să efectueze o perioadă de 10 zile de autoizolare la intrarea pe teritoriul acestui stat.
Începînd cu data de 12.10.2020, toate persoanele care călătoresc în Letonia sînt obligate să completeze formularul disponibil la adresa https://covidpass.lv/en/ cu maximum 48 de ore înainte de intrarea în acest stat, prevederea fiind aplicabilă inclusiv copiilor și tutorilor.
Liechtenstein
Începînd cu 29 octombrie 2020, România a fost eliminată de pe lista statelor/regiunilor cu grad ridicat de risc epidemiologic. În prezent, nu există nici o restricție de intrare pe teritoriul Principatului Liechtenstein pentru persoanele care sosesc din România și care nu s-au aflat pe parcursul ultimelor 14 zile, pentru mai mult de 24 de ore, pe teritoriul unui stat/regiune cu grad ridicat de risc epidemiologic.
Lituania
Cetățenii români care sosesc în Lituania nu mai trebuie să se autoizoleze timp de 10 zile sau să prezinte un test cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 efectuat cu cel mult 48 de ore înaintea intrării în acest stat.
Luxemburg
Nu există restricții de intrare pe teritoriul acestui stat.
Macedonia de Nord
Începînd cu luna iunie, accesul tuturor cetățenilor străini este din nou permis în Macedonia de Nord, fără îndeplinirea unor condiții prealabile.
Malta
Cetățenii români care ajung în Malta nu trebuie să prezinte un test molecular tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2 și nu vor fi supuși măsurii de carantină, cu excepția cazurilor suspecte de COVID-19, situație în care este necesară efectuarea unui test.
Monaco
românii care sosesc în Monaco trebuie să prezinte un test molecular negativ (tip PCR) pentru infecția cu COVID-19, efectuat în statul de plecare cu cel mult 72 de ore înainte de sosirea în Principatul Monaco.
În cazul în care rezultatul testului este pozitiv, se va aplica măsura carantinei (10 zile, însă perioada poate fi modificată, prelungită sau scurtată, în funcție de starea de sănătate a persoanei respective).
De asemenea, dacă o persoană care sosește în Principatul Monaco a prezentat simptome în timpul călătoriei sau este simptomatică la sosire, se va autoizola și va apela numărul pus la dispoziție de autorități (00377 92.05.55.00, program 9:00-17:00, de luni pînă vineri), iar în afara acestui interval, poate apela 18 sau 112 (Serviciul Pompieri).
Muntenegru
Cetățenii și rezidenții statelor incluse pe lista verde (inclusiv România) pot intra în Muntenegru numai dacă fac dovada (ștampila în pașaport) că au petrecut cel puțin ultimele 15 zile anterior intrării în Muntenegru într-unul din statele aflate pe „lista verde". În acest caz, persoana intră în Muntenegru fără condiții suplimentare, indiferent de statul al cărui rezident este.
Norvegia
Intrarea cetățenilor români în Norvegia se va face cu respectarea condițiilor pre-existente pentru acces (ex. vize sau alte condiționalități, precum și obligativitatea privind carantina/izolarea la domiciliu sau într-o locație unică, timp de 10 zile de la intrarea pe teritoriul norvegian).
Polonia
Nu există interdicţii privind traficul aerian de călători cu România.
Portugalia
Pe cale aeriană: La intrarea pe teritoriul portughez se menține măsura controlului obligatoriu al temperaturii corporale, temperatura corporală relevantă fiind cea egală sau superioară valorii 38o C. Astfel, orice pasager a cărui temperatură este egală sau superioară valorii de 38o C, va fi imediat îndrumat către structurile medicale care funcționează pe aeroporturile naționale pentru repetarea măsurării temperaturii și în vederea efectuării unui test molecular (tip RT-PCR) în cazul în care situația o justifică. Pentru intrarea în arhipelagurile Azore și Madeira, autoritățile solicită testarea moleculară (tip PCR) pentru infecția cu SARS-CoV-2. Pot fi supuse testării pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2persoanele care doresc să intre sau să părăsească teritoriul național continental sau Regiunile Autonome pe cale aeriană sau maritimă.
Pe cale rutieră: Nu există nicio restricție în Portugalia Continentală. Prin Ordinul 6756-C/2020/30.06.2020 au fost ridicate restricțiile de circulație de la frontiera dintre Portugalia și Spania, intrarea cetățenilor UE în Portugalia, inclusiv a cetățenilor români, nu mai face, începînd cu luna iulie a.c., obiectul vreunei măsuri de limitare.
Pe cale maritimă: Se menține în continuare interdicția debarcării pasagerilor și echipajelor vaselor de croazieră în porturile naționale, cu excepția cetățenilor portughezi și a rezidenților în Portugalia. Este permisă acostarea ambarcațiunilor de agrement și debarcarea pasagerilor. Pot fi supuse testării pentru depistarea infecției cu SARS-COV-2persoanele care doresc să intre sau să părăsească teritoriul național continental sau Regiunile Autonome pe cale aeriană sau maritimă.
Andorra
Intrarea cetățenilor români pe teritoriul Andorrei este autorizat fără a avea nevoie să justifice necesitatea deplasării și fără să necesite intrarea în carantină.
Regatul Țărilor de Jos
Moldovenilor care dețin pașaport românesc li se recomandă ferm autoizolarea la domiciliu pentru o perioadă de 10 zile din momentul intrării pe teritoriul acestui stat, indiferent dacă persoana care intră pe teritoriul olandez prezintă un test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2 sau dacă este testată ulterior și rezultatul este negativ.
Regatul Unit al Marii Britanii şi al Irlandei de Nord
Persoanele care sosesc în Anglia, Țara Galilor, Scoția, Irlanda de Nord sau Insula Jersey venind din România sau dintr-unul din statele care nu sînt incluse în lista statelor exceptate de la restricțiile de călătorie - denumite „travel corridors” - sînt obligate să se autoizoleze pentru o perioadă de 14 zile. Măsura se aplică indiferent de rezultatul unui test pentru depistarea infecției cu SARS-CoV-2. La acest moment, România nu face parte din lista statelor exceptate de la măsura obligatorie privind izolarea la domiciliu.
Serbia
Începînd cu luna august a.c., accesul cetățenilor străini care sosesc pe teritoriul Republicii Serbia din România, Bulgaria sau Croația, cu excepția celor aflați în tranzit, este permis dacă dețin un test molecular tip PCR cu rezultat negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 de ore de la momentul eliberării rezultatului, emis de laboratoarele acreditate din statul de proveniență.
Slovacia
Cetăţenii români pot tranzita teritoriul Slovaciei în scopul repatrierii sau al deplasării în statul UE de destinaţie, fără prezentarea unui test negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, fără aprobare prealabilă din partea autorităţilor slovace, cu condiţia ca deplasarea pe teritoriul Slovaciei să aibă loc fără oprire, în decurs de maxim 8 ore de la intrarea pe teritoriul Slovaciei, inclusiv pentru realimentarea cu combustibil.
Cetăţenii români care sosesc în Slovacia trebuie să prezinte la intrare un test molecular negativ tip RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 72 de ore sau să intre în izolare la domiciliu sau la reşedinţa temporară (hotel, unitate de cazare etc.) şi să efectueze un test molecular tip RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, în Slovacia, nu mai devreme de a 5-a zi de izolare. Dacă persoanele în cauză sînt asimptomatice, acestea pot ieși din izolare după a 10-a zi, fără efectuarea testului molecular tip RT-PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2.
Slovenia
Cetățenii români vor fi obligați să se supună unei perioade de carantină de zece zile la adresa de domiciliu declarată, prin decizie comunicată de autoritatea competentă (Ministerul Sănătății) autorităților de frontieră. Cheltuielile ocazionate de perioada de carantină sînt suportate personal. Este posibilă testarea pentru infecția cu SARS-CoV-2 în timpul perioadei de carantină, iar dacă rezultatul este negativ, autoritatea competentă va anula decizia de carantinare, dar numai după cel puţin 5 zile de carantină.
Pot fi exceptate de la această obligație persoanele care prezintă la intrarea în Slovenia un test molecular negativ pentru infecția cu SARS-CoV-2, nu mai vechi de 48 ore, efectuat într-un stat membru UE, al spațiului Schengen sau în Slovenia, de către o entitate/persoană recunoscută/listată de Institutul de Microbiologie și Imunologie și Laboratorul Național pentru Sănătate, Mediu și Alimentație.
Spania
Toate persoanele care dețin pașaport românesc și care călătoresc în Spania, pe cale aeriană sau maritimă, trebuie să prezinte un test molecular (PCR) cu rezultat negativ pentru infecția cu virusul SARS-CoV-2, care să fie efectuat cu maxim 72 ore anterior intrării pe teritoriul spaniol.
Suedia
Nu se aplică restricții de intrare cetățenilor români.
Turcia
La intrarea în Turcia, vor fi efectuate controale de sănătate tuturor cetățenilor turci și străini. În cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19, vor fi efectuate gratuit teste moleculare tip PCR pentru infecția cu SARS-CoV-2, iar Ministerul Sănătății va dispune măsurile necesare.
Ucraina
La trecerea frontierei de stat este obligatorie încheierea/deținerea unei polițe de asigurare medicală, care să acopere costurile unui eventual tratament pentru COVID-19 și/sau costurile privind cheltuielile de carantină. Polița de asigurare trebuie să fie eliberată de o companie de asigurări înregistrată în Ucraina sau de o companie străină care are o reprezentanță în Ucraina. Perioada de valabilitate a poliței de asigurare trebuie să fie cel puțin egală cu durata șederii în Ucraina.
Persoanele care sosesc dintr-un stat aflat în categoria roșie sau care, în ultimele 14 zile, au fost într-o țară din categoria roșie și intenționează să călătorească în Ucraina, vor intra în carantină timp de 14 zile. Alternativ carantinei, există varianta autoizolării la domiciliu, dacă persoana consimte acest lucru prin înscrierea în aplicația Guvernului Ucrainei, “Activ de acasă / Дій вдома” (pentru a utiliza aplicația este necesară o cartelă SIM cu număr de UA +380....).
Ungaria
Cetăţenii străini nu pot intra în Ungaria în scop de şedere, cu excepţia situaţiilor strict reglementate.
Statele Unite ale Americii
Din 13 martie a.c., s-au impus, prin decret prezidențial, restricții de acces în Statele Unite ale Americii pentru cetățenii străini care au călătorit în Spațiul Schengen cu 14 zile înainte de data intrării în SUA (inclusiv tranzit). Restricții de acces au mai fost impuse anterior pentru cetățenii străini care au călătorit, în ultimele 14 zile, în Republica Populară Chineză (fără R.A.S. Hong Kong și R.A.S. Macao) și, respectiv, în Republica Islamică Iran. Decretul prezidențial va rămîne în vigoare pînă la momentul încetării efectelor sale prin decizia președintelui SUA. Din 14 martie a.c., au fost extinse restricțiile de călătorie în SUA și pentru Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord, iar din 26 mai a.c., au fost extinse restricțiile de călătorie în SUA și pentru Republica Federativă a Braziliei.
Canada
Potrivit ultimelor informații, în baza reglementării federale, intrarea cetățenilor străini în Canada era restricționată pînă la data de 30 noiembrie – reglementarea îi privește pe străinii care călătoresc în Canada din orice alt punct decît Statele Unite ale Americii. Prin reglementare separată, în baza unui acord bilateral, a fost instituit un regim similar de triere a cetățenilor străini la trecerea frontierei dintre Canada și Statele Unite ale Americii, care a fost prelungit pînă pe 21 decembrie.
La trecerea frontierei dintre Canada și Statele Unite ale Americii, eligibilitatea cetățeanului străin pentru a intra în Canada este stabilită de operatorul de transport aerian și/sau autoritățile de frontieră, după caz; sînt interzise călătoriile în scopuri neesențiale (turism, agrement).
În cazul călătoriilor internaționale din oricare alt punct decît Statele Unite ale Americii, eligibilitatea este stabilită de operatorul de transport aerian în raport cu seria de excepții cuprinse în normele prin care s-a stabilit interdicția de intrare în Canada. Condiția principală pe care trebuie să o îndeplinească cetățeanul străin eligibil pentru intrarea în Canada este ca scopul călătoriei să nu fie (considerat) neesențial.
Source:
- Еще несколько молдаван вернулись домой из Ливана
- В Кишиневе состоится грандиозный концерт Константина Московича, Тамары Гвердцители и группы ABBORN ©
- Правительство усиливает специальную защиту детей от вывоза за границу и незаконного удержания
- В Румынии идет снег: в некоторых местах толщина снежного покрова достигла 20 см
- Объявлено предупреждение о поездках в Болгарию
- В столице прошла сессия в рамках проекта YMCA Digital Media Hub Chisinau ©
În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?
- Statut:
- Sat
- Prima atestare:
- 1771
- Populația:
- 680 locuitori
Pociumbăuţi este un sat şi comună din raionul Rîşcani. Pociumbăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, care se află la distanța de 25 km de orașul Rîșcani și la 205 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 680 de oameni. Satul Pociumbăuți a fost menționat documentar în anul 1771.
Comments
(0)