Go to section: Nature and tourism
02 may 2020, 18:00 Nature and tourism views 2671
Codul portocaliu de vreme rea, prelungit: Ceban a convocat celula de criză
02 may 2020, 18:00 Nature and tourism views 2671

Codul portocaliu de vreme rea, prelungit: Ceban a convocat celula de criză

Serviciul Hidrometeorologic de Stat au prelungit pînă mîine codul portocaliu de schimbare bruscă a vremii. În această situație, primarul capitalei Ion Ceban a convocat celula de criză.

Autoritățile dau asigurări că sînt gata să înfrunte orice intemperii ale vremii, iar edilul i-a atenționat pe responsabilii serviciilor specializate să își facă bine treaba.

Primarul Ion Ceban le-a cerut subalternilor săi să își facă treaba pentru a exclude surprize neplăcute.

„Vă rog să tratați cu maximă responsabilitate acest subiect. Vă rugăm să nu avem surprize în această privință", a menționat Ion Ceban.

Potrivit meteorologilor, astăzi și mîine sînt așteptate precipitații puternice sub formă de ploaie sau chiar ninsori, pe alocuri foarte puternice. Specialiștii atenționează că pe firele electrice și crengi se vor forma depuneri de gheață sau zăpadă.

Mai mult, sînt așteptate intensificări ale vîntuluiîn rafale de pînă la 18-23 de metri pe secundă, izolat chiar de pînă la 25 de metri pe secundă.

Source: tv8.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
3765 locuitori

Hîjdieni este un sat şi comună din raionul Glodeni. Hîjdieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3765 de oameni. Satul Hîjdieni a fost atestat documentar în anul 1602.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.