Go to section: Nature and tourism
17 february 2019, 09:30 Nature and tourism views 14343
În următoarele zile vremea se va încălzi
17 february 2019, 09:30 Nature and tourism views 14343

În următoarele zile vremea se va încălzi

A doua jumătate a lunii februarie va fi determinată în general de temperaturi primăvăratice, cu cer variabil, mare parte a zilei însorit, transmite MOLDPRES cu referire la Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

Potrivit meteorologilor, acest sfârşit de săptămână vine cu tendinţe primăvăratice, mai ales duminică, când maximele termice vor atinge, pe întreg teritoriul ţării, 11-13 grade Celsius, ziua, şi 3-5 grade, noaptea.

De luni, vremea se va răci puţin, însă termometrele vor continua să indice o slăbire sesizabilă a puterii iernii. Astfel, săptămâna următoare va fi caracterizată în toată ţara de temperaturi în medie de 6-9 grade, ziua, şi 1-3 grade Celsius, noaptea. Cu excepţia zilelor de marţi şi miercuri, când termometrele vor indica noaptea sub zero în regiunile de nord şi centru.

„De fapt, asistăm la o derulare clasică a lunii februarie în această parte geografică, când primăvara se face tot mai resimţită, dar nici iarna nu se lasă bătută. De regulă, februarie este caracterizat de ger noaptea, cald ziua, însă trebuie să se ştie că această stare e amăgitoare, pentru că încă am putea avea parte de surprize. Am avut ani, când la sfârşit de februarie, după zile cu arşiţă, s-au produs viscole puternice cu ninsori abundente", au precizat pentru MOLDPRES surse de la SHS.

În acelaşi timp, tradiția populară spune că Sfântul Trifon, care este sărbătorit pe 14 februarie, este cel care ne scapă de iarnă. Totodată, când bufniţa cântă în februarie este semn de primăvară timpurie.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

meteo , prognoza

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1878
Populația:
457 locuitori

Rumeanţev este un sat din cadrul comunei Doina, raionul Cahul. Localitatea se află la distanța de 24 km de orașul Cahul și la 150 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 457 de oameni. Satul Rumeanțev a fost menționat documentar în anul 1878.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.