Go to section: Nature and tourism
30 august 2018, 17:00 Nature and tourism views 14360
Codul galben de pericol excepţional de incendiu, prelungit de meteorologi
30 august 2018, 17:00 Nature and tourism views 14360

Codul galben de pericol excepţional de incendiu, prelungit de meteorologi

Serviciul Hidrometeorologic de Stat a prelungit codul galben de pericol excepțional de incendiu pe întreg teritoriul țării.

Astfel, în perioada 31 august - 5 septembrie, pe o mare parte a teritoriului se va menține pericol excepțional de incendiu (clasa V) cu caracter natural și amenințare de incendiu a fîșiilor forestiere și a culturilor agricole.

În această perioadă este recomandată evitarea utilizării focului deschis în apropierea locuinţelor, anexelor gospodăreşti şi a depozitelor de furaje, pe terenuri acoperite de vegetaţie uscată, mai ales atunci cînd sînt amplasate în apropiere de păduri, plantaţii sau obiective cu risc ridicat de incendiu, precum şi restricţionarea efectuării lucrărilor care creează condiţii favorizante pentru producerea de incendii prin degajări de substanţe volatile sau supraîncălziri excesive.

Source: noi.md

Keywords:

meteo , prognoza , Cod Galben

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitalei exită în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1637
Populația:
2287 locuitori

Ciocîlteni este un sat şi comună din raionul Orhei. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Ciocîlteni, Fedoreuca și Clișova Nouă. Localitatea se află la distanța de 22 km de oraşul Orhei şi la 67 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2287 de oameni. Satul Ciocîlteni a fost menționat documentar în anul 1637.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.