Go to section: Nature and tourism
26 october 2017, 09:35 Nature and tourism views 15044
Cadoul făcut de UE pentru 30 de mii de tineri europeni
26 october 2017, 09:35 Nature and tourism views 15044

Cadoul făcut de UE pentru 30 de mii de tineri europeni

Uniunea Europeană va oferi 12 milioane de euro pentru 30 de mii de tineri care împlinesc vîrsta de 18 ani, pentru a călători în statele UE. Anunțul a fost făcut de europarlamentarul Siegfried Mureșan.

„Parlamentul European a acceptat astăzi propunerea mea de a finanța din Bugetul Uniunii Europene din 2018, în premieră, programul prin care vom acorda bilete gratuite de tren tinerilor europeni care împlinesc 18 ani pentru a călători timp de 30 de zile în Uniunea Europeană. Pentru primul an, am alocat 12 milioane de euro din care estimăm că vom putea oferi bilete gratuite pentru circa 30.000 de tineri, urmând ca programul să poată fi extins ulterior", a declarat Mureșan.

Europarlamentarul spune că vrea ca tinerii europeni să aibă posibilitatea de a cunoaște noi țări, de a exersa limbile străine pe care le învață la școală, de a înțelege mai bine valorile pe care se bazează Uniunea Europeană și de a acumula experiență internațională care le va fi folositoare la angajare.

Source: unimedia.info

Keywords:

cadouri , UE , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1614
Populația:
84 locuitori

Sverida este un sat din cadrul comunei Onişcani, raionul Călăraşi. Localitatea se află la distanța de 19 km de orașul Călărași și la 66 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 84 de oameni. Satul Sverida a fost menționat documentar în anul 1614.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.