Go to section: Nature and tourism
12 july 2016, 14:45 Nature and tourism views 6530
Acordarea vizelor de lungă durată pentru moldoveni în Polonia
12 july 2016, 14:45 Nature and tourism views 6530

Acordarea vizelor de lungă durată pentru moldoveni în Polonia

Deputații din comisia parlamentară de politică externă au avizat un proiect de lege care prevede modificări la acordarea vizelor de lungă ședere pentru polonezi în Moldova, după ce același lucru l-au făcut autoritățile din Varșovia pentru moldoveni.

Cetățenii polonezi vor achita o taxă de 80 de euro pentru perfectarea unei vize de lungă şedere în Republica Moldova. Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a avizat, marți, un proiect de lege în acest sens.

Potrivit autorilor proiectului, noile prevederi au fost condiționate de reintroducerea, din luna ianuarie, a taxei consulare la solicitarea vizelor poloneze de lungă durată pentru cetățenii moldoveni. Astfel, prin respectarea principiului de reciprocitate, este eliminată scutirea de taxele consulare percepute de la cetățenii ambelor țări pentru vizele de tip "D".

Proiectul urmează să fie supus dezbaterilor și adoptat în plenul Parlamentului.

Source: sputnik.md

Keywords:

viza , Polonia , turism

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1897
Populația:
273 locuitori

Petropavlovca este un sat din cadrul comunei Grigorăuca, raionul Sîngerei. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Sîngerei și la 109 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 273 de oameni. Satul Petropavlovca a fost menționat documentar în anul 1897.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.