Mergi spre compartimentul: Natura şi turismul
07 decembrie 2016, 14:45 Natura şi turismul views 6521
Acordarea vizelor de lungă durată pentru moldoveni în Polonia
07 decembrie 2016, 14:45 Natura şi turismul views 6521

Acordarea vizelor de lungă durată pentru moldoveni în Polonia

Deputații din comisia parlamentară de politică externă au avizat un proiect de lege care prevede modificări la acordarea vizelor de lungă ședere pentru polonezi în Moldova, după ce același lucru l-au făcut autoritățile din Varșovia pentru moldoveni.

Cetățenii polonezi vor achita o taxă de 80 de euro pentru perfectarea unei vize de lungă şedere în Republica Moldova. Comisia politică externă și integrare europeană a Parlamentului a avizat, marți, un proiect de lege în acest sens.

Potrivit autorilor proiectului, noile prevederi au fost condiționate de reintroducerea, din luna ianuarie, a taxei consulare la solicitarea vizelor poloneze de lungă durată pentru cetățenii moldoveni. Astfel, prin respectarea principiului de reciprocitate, este eliminată scutirea de taxele consulare percepute de la cetățenii ambelor țări pentru vizele de tip "D".

Proiectul urmează să fie supus dezbaterilor și adoptat în plenul Parlamentului.

Sursa: sputnik.md

Cuvinte cheie:

viza , Polonia , turism

Comentarii

 (0)
 
*
Cel puţin 3 caractere, doar litere latine

*
Cod Antispam:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Localitățile Republicii Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1425
Populația:
1300 locuitori

Cerlina este un sat din cadrul comunei Nimereuca, raionul Soroca. Localitatea este aşezată pe malul rîului Nistru, la distanța de 52 km de orașul Soroca și la 182 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1300 de oameni. Satul Cerlina a fost menționat documentar în anul 1425.

Biblioteca
Biblioteca electronică a site-ului www. moldovenii.md conţine cărţi, documente, materiale audio şi video, privind istoria și cultura.