Go to section: Nature and tourism
19 june 2016, 10:29 Tourism in Moldova views 8054
Traseul turistic Pomul Vieții a fost lansat
19 june 2016, 10:29 Tourism in Moldova views 8054

Traseul turistic Pomul Vieții a fost lansat

Asociația Națională de Turism Rural, Ecologic și Cultural din Republica Moldova(ANTREC) în parteneriat cu Asociația Jurnaliștilor de Mediu și Turism Ecologic, lansează în acest weekend traseul turistic "Pomul vieţii". Evenimentul ține de promoverea noii viziuni asupra creării ofertelor turistice axate pe valorificarea și promovarea patrimoniului cultural material și imaterial al țării noastre, informează CURENTUL.

În cadrul conferinței de presă de astăzi, au fost prezentate detaliat aspectele cele mai importante ale proiectului ALECTOR (Rețelele de cooperare între actori ai mai multor nivele pentru a avansa standardele de calitate în turismul de patrimoniu la nivel transfrontalier). Durata de implementare a acestuia a este de 30 de luni. Parteneri ai proiectului sunt 12 membri din șapte țări: Grecia, Turcia, România, Bulgaria, Moldova, Ucraina şi Georgia. Ideea acestui proiect a fost de a elabora un traseu turistic comun, un punct de conexiune dintre mai multe țări în baza tradițiilor și a obiceiurilor de valoare.

Buzila Varvara, director știintific la muzeul de Etnografie și Istorie Naturală a menționat că a fost un proiect la care s-a muncit mult făcînd anumite totalizări pe marginea lui.

„Patromoniul cultural va fi vehicolul nostru turistic, va fi în prim-plan tot ce are mai valoros din fiecare țară dintre toate cele enumerate. Aceasta nu înseamnă doar un domeniu economic, dar mai degrabă un sistem valoric reprezentativ pentru fiecare popor din bazinul Mării Negre. Datorită experienței din afară ne-am dat seama că de fapt se poate face o platformă foarte reală de dezvoltare a turismului. Precizez că, noi am reușit ca tursimul de altădată, care era axat pe valorificarea monumetelor încă din timpul celui de-al doilea război mondial, să le readucem în capul drumului turistic pentru că, într-adevăr sînt esențiale", a menționat ea.

Traseul se mai numește „Vînătoarea de comori spirituale". Pe durata acestuia jurnaliștii vor cunoaște trei simboluri principale: pomul vieții, pîinea și vinul de ritual, simboluri care exprimă atât creativitatea, cât și generozitatea poporului nostru.

Reiterăm că mai mulți ,,vînători"- jurnalişti vor participa în perioada 18 – 20 iunie la lansarea traseului turistic „Pomul vieţii". Acesta va fi inaugurat printr-o vizită la zece destinaţii turistice: Muzeul de Etnografie și Istorie Naturală, Combinatul de Vinuri ,,Cricova", Popasul „Vatra Strămoșească", Mănăstirea „Curchi", Orheiul Vechi, Cetatea Soroca, satul Domulgeni de pe malul Răutului, Regatul Vinicol de la „Mileștii Mici", Complexul Etnografic „Vatra" și încheierea la Chisinau.

Source: curentul.md

Keywords:

turism , Moldova

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1900
Populația:
735 locuitori

Alexeevca este un sat şi comună din raionul Floreşti. Din componenţa comunei fac parte localităţile: Rădulenii Noi, Chirilovca, Dumitreni, Alexeevca. Localitatea se află la distanța de 7 km de orașul Floreşti şi la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 735 de oameni. Satul Alexeevca a fost întemeiat în anul 1900.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.