Go to section: Nature and tourism
01 april 2016, 10:40 Nature and tourism views 15283
A sosit timpul iubitorilor de pescuit la copcă
01 april 2016, 10:40 Nature and tourism views 15283

A sosit timpul iubitorilor de pescuit la copcă

A sosit timpul iubitorilor de pescuit la copcă. Aceştia fac găuri în gheaţă şi stau ore întregi, în pofida avertizărilor din partea salvatorilor. Gheaţa este încă prea subţire, dar pescarii îşi pun speranța în experienţa lor şi celebrul "poate".

Pe lacul din preajma satului Ivancea, Orhei, pescarii merg la propriu pe apa care trece prin gheaţa subţire. Captura e mică, dar pentru iubitorii de pescuit la copcă important este procesul.

Locul preferat al pescarilor din capitală este lacul Ghidighici. În aşteptarea unei capturi aici îşi petrec week-end-ul zeci de aventurieri.

Teodor Guzun este pasionat de pescuit din copilărie. Bărbatul spune că gerul, soarele şi aerul curat sunt mai puternice decât frica de a cădea sub gheaţă.

Salvatorii, însă, avertizează că este prea devreme pentru ieşirile pe gheaţă.

Vasile Trofimov deja 40 de ani lucrează salvator pe lacul Ghidighici. Anul trecut bărbatul a scos două persoane din apa rece ca gheaţa.

Potrivit meteorologilor, săptămâna viitoare gerurile se vor domoli. Specialiştii din nou ne recomandă să nu ieşim pe gheaţa fragilă a bazinelor acvatice.

Source: www.publika.md

Keywords:

gheata , lacuri , pescuit , iarna

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1428
Populația:
2020 locuitori

Buşila este un sat şi comună din raionul Ungheni. Buşila este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 26 km de orașul Ungheni și la 104 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2020 de oameni. Satul Bușila a fost menționat documentar în anul 1428.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.