Go to section: Nature and tourism
08 may 2015, 09:38 Nature and tourism views 9127
Stare critică pe râul Nistru
08 may 2015, 09:38 Nature and tourism views 9127

Stare critică pe râul Nistru

Nivelul apei în râul Nistru a scăzut până la un nivel critic, ceea ce ar putea afecta procesul de alimentare cu apă a Capitalei. Avertismentul a fost emis astăzi de întreprinderea municipală Apă-Canal Chişinău.

Potrivit întreprinderii, apa în râul Nistru a scăzut din cauza secetei din această vară.

"Nivelul apei în Nistru a scăzut considerabil, până la 8,4 metri, dar trebuie să fie la 9,1 metri. În caz că va ajunge la 8,3 metri, se pot distruge agregatele. Există riscul de a fi o situaţie excepţională", a spus purtătorul de cuvânt Apă-Canal Chişinău, Elena Danu.

Totodată, funcţionara a precizat că există o cale de a depăşi starea critică.

"Apă-Canal Chişinău a expediat un demers către Agenţia Apele Moldovei. La rândul ei, Agenţia a discutat cu partea ucraineană pentru majorarea nivelului apei. Vom umple rezervoarele necesare cu apă potabilă", a subliniat Elena Danu.

Amintim că, Serviciul Hidrometeorologic de Stat a emis o avertizare Cod Galben de secetă hidrologică, valabilă până în data de 10 august.

Source: www.publika.md

Keywords:

Nistru , apa , Chisinau , natura , seceta

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1942
Populația:
2 locuitori

Frumuşica Nouă este un sat din cadrul comunei Frumuşica, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Florești și la 149 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2 oameni. Cătunul Frumuşica Nouă a fost înființat în anul 1942.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.