Go to section: Nature and tourism
06 may 2015, 14:45 Nature and tourism views 8327
Astăzi este marcată Ziua Mondială a Mediului
Photo: facebook.com
06 may 2015, 14:45 Nature and tourism views 8327

Astăzi este marcată Ziua Mondială a Mediului

Astăzi, 5 iunie, este marcată Ziua Mondială a Mediului – una dintre cele mai largi platforme globale de interes public, sărbătorită pe larg de milioane de oameni în circa 140 de țări, informează NOI.md.

Ziua Mondială a Mediului (World Environment Day) este un prilej de a încuraja și majora conștientizarea și acțiunile globale de mediu. Este ziua în care oamenii pot face ceva pozitiv pentru mediu, inspirînd acțiuni individuale și colective care generează un impact crescînd pentru întreaga planetă.

Anul acesta tema zilei este „Șapte miliarde de vise. O Planetă. Consumați durabil.", care pledează pentru crearea oportunităților pentru o dezvoltare durabilă inclusivă, prin stabilizarea ratelor de utilizare a resurselor și reducere a impactului asupra mediului. Este un îndemn spre revederea culturii noastre de consum pentru crearea unei societăți în care fiecare are suficiente resurse de viață, cu respectarea capacităților planetei pentru regenerare.

Ministerul Mediului al Republicii Moldova convoacă în această zi Conferința Internațională „Mediul și schimbarea climei: de la viziune la acțiune".

Source: www.noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1446
Populația:
689 locuitori

Valea Rusului este un sat din cadrul comunei Pruteni, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Fălești și la 147 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 689 de oameni. Satul Valea Rusului a fost menționat documentar în anul 1446.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.